Foto: Publicitātes foto

Latvijas Peldēšanas federācijas valde ir apstiprinājusi izlases sastāvu dalībai 12.FINA pasaules čempionātā 25 metru peldbaseinā, kas no 3.-7. decembrim norisināsies Dohā, informēja LPF.

Latvijas izlasi šajā čempionātā pārstāvēs trīs sportisti – Nikolajs Maskaļenko, Antons Voitovs un Jānis Šaltāns.

Visi minētie sportisti veiksmīgi startēja kvalifikācijas sacensībās "Riga Sprint 2014", kurās uzrādīja teicamus rezultātus - spēja sasniegt savus personiskos rekordus, kā arī izpildīt LPF noteiktos kvalifikācijas normatīvus. Atgādināsim, ka "Riga Sprint 2014" ietvaros Maskaļenko 50m brasā finišēja ar sezonas piekto labāko rezultātu Eiropā (26,72 sekundes), savukārt Voitovam sezonas sestais ātrākais rezultāts 50m uz muguras (24,09 sekundes). Salīdzinoši labu sniegumu parādīja arī Šaltāns, kura personiskais rekords 100m uz muguras (52,86 sekundes) ir 11.labākais Eiropā.

Paralēli pasaules čempionātam šogad pirmo reizi norisināsies arī jauniešu programma, kurā Latviju pārstāvēs divi labākie mūsu jaunie sportisti – Arina Baikova un Aleksandrs Gavrilovs un jauniešu izlases treneris Germans Jakubovskis. Programmas mērķis ir sniegt jaunajiem talantiem iespēju izbaudīt pasaules čempionāta atmosfēru, iedvesmoties no peldēšanas sporta zvaigznēm, kā arī kopā ar treneri apgūt dažādas mācību – treniņu procesa nianses, tādējādi uzlabojot savu sportisko sniegumu. Programmā piedalīsies ap 350 jaunajiem talantiem no visas pasaules.

Kopumā šogad FINA pasaules čempionātā startēs vairāk nekā 1300 sportistu no visas pasaules, kas cīnīsies par medaļām 46 distancēs (34 individuālajās un 12 stafešu). Latvijas izlases sportisti kopā ar pārējo delegāciju uz Dohu dosies novembra nogalē, bet pirmie starti mūsējiem ir paredzēti 3. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!