Foto: AFP/Scanpix
Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) delegācija, viesojoties 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu norises vietā Brazīlijā, palūguši spēļu rīkotājiem krievu sportistus izmitināt ēkā blakus poliklīnikai un ēdnīcai, vēsta KOK mājas lapa.

KOK panākuši vienošanos ar spēļu rīkotājiem, ka Krievijas sportisti olimpiskajā ciematā dzīvos astotajā ēkā, turklāt īpaši palūgts, lai šai namā dzīvotu tikai krievu olimpieši un nevienas citas valsts pārstāvji.

Olimpiskajā ciematā jau ir uzceltas visas mājas, kurās paredzēts izmitināt sportistus, tajās jau notiek apdares darbi. Pilnībā pabeigtas ir trīs ēkas. Vistālākā māja no galvenās ieejas ciematā atrodas 990 metru attālumā.

Kurā no olimpiskā ciemata mājām spēļu laikā dzīvos Latvijas sportisti, pagaidām nav zināms. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) preses pārstāvis portālam "Delfi" paskaidroja, ka vispirms ciematā tiek ierādītas vietas lielākajām delegācijām, kurās ir vairāki simti pārstāvju, un tikai pēc tam telpas piešķir valstīm ar mazākām komandām.

2016.gada olimpiskās spēles Riodežaneiro notiks no 5. līdz 21. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!