Foto: AFP/Scanpix
Ar uzvaru Latvijas vīriešu handbola čempionāta ceturtdaļfinālu svētdien sāka "Ogre"/"Miandum" un "Celtnieks"/LSPA komandas.

Sērijas pirmajā mačā Ogres vienība izbraukumā ar 31:27 (19:13) pārspēja "Vaiņodi".

Jau no pirmajām minūtēm Ogres komanda ņēma iniciatīvu savās rokās, izvirzoties vadībā ar vairāku vārtu pārsvaru, taču "Vaiņode" sāncenšus nekur tālu neatlaida, jo 20.minūtē Andis Grundmanis panāca neizšķirtu 10:10. Tiesa, pirmā puslaika turpinājums mājiniekiem vairs nebija tik veiksmīgs, jo "Ogre"/"Miandum" to noslēdza ar vadību 19:13.

Otrajā puslaikā "Vaiņode" centās saasināt cīņas gaitu un pietuvoties pretiniekiem, taču Ogres klubs savu pārsvaru prata nosargāt un tikt pie panākuma.

Uzvarētāju sastāvā 13 vārtus iemeta Artis Kurmēns, bet astoņus pievienoja Iļja Želna. Savukārt "Vaiņodes" labā astoņas bumbas pretinieku vārtos iemeta Oskars Pāvils.

Sērijā līdz divām uzvarām "Ogre"/"Miandum" izvirzījusies vadībā ar 1-0, bet nākamajā šīs sērijas cīņa norisināsies nākamās nedēļas izskaņā Ogrē. Šī pāra uzvarētāji Latvijas čempionāta pusfinālā spēkosies ar regulārajā turnīrā zaudējumus nepiedzīvojušo Dobeles "Tenax" komandu, kas ir pašreizējā Latvijas čempione.

"Ogre"/"Miandum" regulāro čempionātu noslēdza ceturtajā vietā, kamēr "Vaiņode" bija piektā.

Savukārt vēl vienā ceturtdaļfināla sērijā "Celtnieks"/LSPA izbraukumā ar 33:19 (15:10) pārliecinoši pieveica ASK/LU.

Lai gan pirmo puslaiku abas komandas aizvadīja salīdzinoši līdzvērtīgā cīņā, jo otrajā spēles daļā "Celtnieks"/LSPA sasniegt pats desmit vārtu pārsvaru, tiekot pie droša panākuma.

Uzvarētāju rindās astoņus vārtus iemeta Artūrs Lazdiņš, bet pretinieku sastāvā ar septiņiem vārtu guvumiem izcēlās Emīls Reniņš.

Šajā sērijā nākamā cīņa norisināsies nākamnedēļ.

Kā zināms, sestdien aizvadītajā pirmajā Latvijas čempionāta ceturtdaļfināla cīņā Ludzas "Latgols" ar rezultātu 26:22 savā laukumā pieveica "Jūrmalas Sportu".

Kā zināms, pagājušajā sezonā vīriešu čempionātā pēc 15 gadu pārtraukuma uzvaras laurus plūca Dobeles "Tenax" handbolisti, finālā pārspējot "Ogri". Trešajā vietā ierindojās Ludzas "Latgols".

Tikmēr sieviešu turnīrā pie uzvaras pirmajā ceturtdaļfināla spēlē tikusi Dobeles SS/REIR vienība, kas izbraukumā ar 41:29 (22:13) pieveica "Skrīveru" komandu.

Uzvarētāju sastāvā ar 15 vārtiem izcēlās Laura Ņeverovska, kamēr pretiniecēm ar desmit vārtiem atbildēja Elīna Balanda.

Šī pāra uzvarētājs pusfinālā tiksies ar Ludzas "Latgols" vienību
Savukārt otrā ceturtdaļfināla pārī Stopiņu NHK tiksies ar Salaspils SS, bet pusfinālā labāko no tām gaida tikšanās ar regulārā turnīra uzvarētāju LSPA.

Ceturtdaļfinālā uzvarētāja tiks noskaidrota divu spēļu summā.

Izslēgšanas spēļu pusfināliem automātiski kvalificējās regulārā turnīra divas labākās komandas. Tikmēr vienības, kas izcīnīja no trešās līdz sestajai vietai, aizvadīs ceturtdaļfinālus, kur uzvarētājas tiks noskaidrotas divu spēļu summā. Savukārt pusfinālā, finālā un spēlē par trešo vietu - sērija ritēs līdz divām uzvarām.

Kā zināms, pagājušajā sezonā sieviešu turnīrā Stopiņu NHK handbolistes piedzīvoja tikai vienu neveiksmi, kad cieta zaudējumu finālsērijas pirmajā mačā. Pašā sērijā viņas pārspēja "Latgols" komandu ar 2-1, Latvijas čempionātā triumfējot pēc gada pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!