Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas bendija izlase pēc uzvaras pār ASV saglabājusi vietu pasaules čempionāta A divīzijā.

Latvijas komanda Krievijas pilsētā Habarovskā notiekošā pasaules čempionāta A divīzijas mačā par septīto vietu piektdien ar 6:4 (2:3) pārspēja ASV izlasi, tādejādi nodrošinot sev palikšanu šajā grupā.

Mača 51.minūtē Latvija bija pamanījusies nonākt iedzinējos ar 2:4, taču atlikušajā pamatlaika daļā guva četrus bezatbildes vārtus, nodrošinot sev uzvaru.

Latvijas komandas rindās ar trim vārtiem jeb "hat-trick" izcēlās Maksims Blems, bet pa vienam iemeta Artūrs Befuss, kapteinis Lauris Ziemiņš un Romāns Glazkovs.

Līdz ar to Latvijas izlasei izdevies revanšēties ASV valstsvienībai par apakšgrupu turnīrā piedzīvoto zaudējumu.

Jau vēstīts, ka pirmajā mačā svētdien Latvija ar 2:5 piekāpās ASV bendija izlasei, bet pēc tam ar 4:10 piekāpās arī Baltkrievijai. Savukārt pēdējā grupas spēlē latvieši otrdien ar 4:8 kapitulēja Norvēģijai.

Latvijas izlase palika A apakšgrupas ceturtajā vietā, līdz ar to ceturtdaļfinālā komandai bija jātiekas ar otras apakšgrupas uzvarētāju, kas bija Zviedrija. Šajā mačā nācās ciest pārliecinošu neveiksmi ar 2:14.

Šī turnīra finālspēle gaidāma sestdien, bet A divīzija būs jāatstāj ASV valstsvienībai, kas pasaules čempionātā palika pēdējā - astotā.

Kā zināms, februārī Latvija pieredzes gūšanas nolūkā piedalījās arī pasaules čempionāta B divīzijas sacensībās, turklāt otro gadu pēc kārtas guva pirmo vietu, finālspēlē ar 8:3 pieveicot Igauniju.

Piedaloties A divīzijas turnīrā, Latvijas izlases sastāvam piesaistīti arī pieci krievu spēlētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!