Foto: AFP/Scanpix
Latvijas atklātajā čempionātā peldēšanā, kas maija pirmajā nedēļas nogalē risināsies Rīgā, gandrīz 400 dalībnieku cīnīsies ne vien par mūsu valsts čempionāta medaļām, bet arī kvalifikācijas normatīviem dalībai šī gada pasaules čempionātā un, protams, 2016. gada Riodežaneiro Olimpiādē, informē Latvijas Peldēšanas federācija (LPF).

91. Latvijas čempionātā līdzās labākajiem Latvijas sportistiem savu dalību ir apstiprinājuši sportisti no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Moldovas, Zviedrijas, Kanādas, Austrālijas un pat Kuveitas. Turklāt Latvijas sportistiem šīs sacensības būs pēdējā iespēja kvalificēties šī gada FINA pasaules čempionātam, kas norisināsies Krievijas pilsētā Kazaņā.

"Jau trešo gadu pēc kārtas Latvijas čempionāts peldēšanā nav vienkārši nacionāla līmeņa sacensības, tas ir izaudzis par nopietnu un kvalitatīvu starptautiska mēroga pasākumu, kurā vēlmi startēt izsaka ne vien mūsu kaimiņi, bet arī sportisti no tālākām valstīm," norāda LPF ģenerālsekretārs Aivars Platonovs. "Šogad īpašu akcentu vēlos vērst uz faktu, ka mūsu čempionāts ir vienas no Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībām, un mēs ceram, ka tā būs papildu motivācija sportistiem priecēt ar izciliem rezultātiem."

Sacensības RTU Ķīpsalas peldbaseinā sāksies 1.maijā plkst. 10:00, savukārt čempionāta pirmās dienas vakara programmā plkst. 17:00 uz starta būs iespējams vērot sacensību finālistus, kas cīnīsies par čempionāta medaļām, kā arī stafešu peldējumus.

Arī turpmākajās divās dienās, 2. maijā un 3. maijā, čempionāta dalībnieki startēs pēc tās pašas sistēmas – no rīta cīnoties par vietu labāko astotniekā, bet vakarpusē jau par čempionāta medaļām.

Kopumā čempionātā tiks sadalīti 32 medaļu komplekti individuālajās distancēs un seši komplekti stafešu peldējumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!