Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vīriešu handbola čempionāta cīņā par bronzas medaļām ceturtdien pirmajā spēlē uzvaru izcīnīja "Jūrmalas Sports" komanda.

Jūrmalnieki savā laukumā ar 26:20 (12:11) pārspēja iepriekšējās sezonas vicečempionus "Ogre"/"Miandum" handbolistus, sērijā līdz trīs panākumiem izvirzoties vadībā ar 1-0.

Spēli veiksmīgāk iesāka mājinieki, izvirzoties vadībā ar 4:1, taču drīz vien "Ogre"/"Miandum" pietuvojās komandai, atpaliekot par vieniem vārtiem (5:6). Tiesa turpinājumā atkal vairākus vārtus guva jūrmalnieki, panākot piecu vārtu pārsvaru (10:5). Līdz pirmā puslaika beigām viesu komanda spēja aktivizēties un pietuvojās pretiniekiem, atpaliekot tikai par vienu vārtu guvumu (11:12).

Otrā puslaika vidū abas komandas aizvadīja sīvu cīņu, bet mača 45.minūtē vadībā izvirzījās jau ogrēnieši. Taču tas nebija uz ilgu laiku, jo "Jūrmalas Sports" spēlētāji atkal pārņēma vadību spēlē, ko spēja noturēt līdz pat mača beigām, uzvarot ar 26:20.

Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās ar 12 vārtu guvumiem bija Rolands Ivanovs. Tikmēr "Ogre"/"Miandum" labā sešus punktus guva Artis Kurmēns.

Kā ziņots, "Jūrmalas Sports" turnīra pusfinālā sērijā līdz divām uzvarām ar 1-2 piekāpās "Celtnieks"/LSPA vienībai, pēdējā mačā pirmdien izbraukumā zaudējot ar 14:21.

Savukārt "Ogre"/"Miandum" pusfināla sērijā pret pašreizējiem valsts čempioniem Dobeles "Tenax" handbolistiem piedzīvoja zaudējumu ar 0-2. Pēdējā duelī Ogres komanda svētdien izbraukumā ar 18:25 piekāpās dobelniekiem.

Cīņa gan par zelta medaļām, gan par bronzas godalgām ilgs līdz vienas komandas trim uzvarām.

Nākamās šī pāra cīņas 6. un 9.maijā norisināsies Ogrē, bet nepieciešamības gadījumā ceturtā un piektā spēle notiks Spuņciemā.

Savukārt jau sestdien cīņu par Latvijas čempionu tituliem sāks gan vīrieši, gan sievietes. Dāmām pirmajā mačā Ludzas "Latgols" uzņems regulārā čempionāta uzvarētājas LSPA handbolistes, bet kungiem "Tenax" savās mājās spēkosies ar "Celtnieks"/LSPA komandu.

Kā zināms, pagājušajā sezonā vīriešu čempionātā pēc 15 gadu pārtraukuma uzvaras laurus plūca Dobeles "Tenax" handbolisti, finālā pārspējot "Ogri". Trešajā vietā ierindojās Ludzas "Latgols".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!