Foto: Publicitātes foto
Latvijas modernās pieccīņas sportists Ruslans Nakonečnijs svētdien izcīnīja desmito vietu Ungārijā notikušajās Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sacensībās.

Latviju pārstāvošais ukrainis Nakonečnijs pēc paukošanas bija 13.vietā, bet peldēšanā uzrādīja 12.labāko rezultātu. Savukārt jāšanā Latvijas sportistam 24.rezultāts, kamēr apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā viņš bija astotais ātrākais sportists.

Summā Nakonečnijs tika pie 1456 punktiem, bet par sacensību uzvarētāju ar 1504 punktiem tika kronēts francūzis Valentīns Belo.

Savukārt Deniss Čerkovskis paukošanā uzrādīja 12.rezultātu, bet peldēšanā bija pēdējā, 36.pozīcijā. Toties jāšanā Čerkovskim piektais rezultāts, kamēr apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā sportists bija 26.vietā.

Summā Čerkovskis tika pie 1416 punktiem un ieņēma 24.vietu.

Sieviešu konkurencē Latvija šajā Pasaules kausa posmā nav pārstāvēta.

Jau vēstīts, ka Ukrainas pilsonis, bet zem Latvijas karoga startējošais Nakonečnijs marta otrajā pusē negaidīti uzvarēja Pasaules kausa otrajā posmā. Tuvākajā laikā sportists vēlas iegūt Latvijas pilsonību.

Ar Pasaules kausa sezonu aizsākušās kvalifikācijas cīņas Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Turpinājumā jūnijā plānotas Pasaules kausa finālsacensības Baltkrievijā, uzvarētājiem vīriešu un sieviešu konkurencē iegūstot pirmās ceļazīmes uz Olimpiādi. Tāpat svarīgs būs augustā gaidāmais Eiropas čempionāts, kurā tiks sadalītas uzreiz astoņas ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm, bet vēl pa trim ceļazīmēm tiks sadalītas 2015. un 2016.gada pasaules meistarsacīkstēs.

Savukārt pēdējie seši olimpisko spēļu dalībnieki 2016.gadā tiks noteikti pēc vietas pasaules rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!