Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Dānijas riteņbraucējs Nikijs Serensens pirmdien, dienu pirms Dānijas Antidopinga aģentūras (ADD) paziņojuma publiskošanas, atzinies aizliegto vielu lietošanā.

"Esmu lietojis dopingu. Pilnībā to atzīstu. Paužu nožēlu par to un vēlētos, kaut es būtu darījis citādāk," dāņu medijiem atklāja Serensens.

Tomēr dānis noliedza, ka viņa bijušās komandas direktors Bjarne Rīss būtu uz viņu to pamudinājis.

"Tas bija pirmajos manas karjeras gados, vairāk nekā pirms desmit gadiem. Tas bija manis paša lēmums tā rīkoties," teica riteņbraucējs.

Bijušais "Tinkoff-Saxo" vadītājs Rīss 1996. gadā triumfēja prestižajā "Tour de France" daudzdienu velobraucienā, bet pēc 11 gadiem atzina, ka lietojies aizliegto eritropoetīnu jeb EPO.

ADD otrdien plāno izlaist ziņojumu par aizliegto vielu lietošanu riteņbraukšanā. Trīs gadus ilgais pētījums būs lielākais, kāds jebkad ir bijis Skandināvijas valstīs.

"Izstāstīju ADD par savu pieredzi dopinga lietošanā. Man bija svarīgi atvieglot savu sirdsapziņu, kā arī es gribēju palīdzēt riteņbraukšanai," pauda Serensens.

Lielākie karjeras sasniegumi dānim bija uzvaras 2009. gada "Tour de France" un 2005. gada "Vuelta Espana" daudzdienu velobraucienu posmos.

Serensens karjeru beidza pagājušajā sezonā, bet pēc tam kļuva par vienu no "Tinkoff-Saxo" treneriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!