Foto: AFP/Scanpix
Tokijas jaunais olimpiskais stadions ekspluatācijā tiks nodots gadu vēlāk nekā plānots, tikai īsi pirms 2020. gada Olimpiādes sākuma, taču tas būšot maksimāli pieejams un "sportistiem draudzīgs", paziņojuši spēļu rīkotāji.

Jaunākās aplēses liecina, ka stadions tika atklāts 2020. gada martā, kas ir par gadu vēlāk nekā minēts sākotnējos plānos. Izmaiņas grafikā ieviesa Japānas premjerministra Šinzo Abes pieprasītās izmaiņas celtniecības darbu budžetā, samazinot to par 262 miljardiem jenu (1,8 miljardi eiro).

Sākotnēji tika paredzēts, ka jaunais Tokijas olimpiskais stadions būs gatavs līdz 2019. gada Pasaules kausa izcīņai regbijā, lai uzņemtu šo turnīru.

Pagaidām nav precīzi zināms, kad tiks sākta celtniecība, bet tas nenotiks ātrāk kā 2016. gada beigās vai 2017. gada sākumā, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Tokijas olimpiskā stadiona projekta autore ir slavenā irākiešu izcelsmes britu arhitekte Zaha Hadida, kura projektējusi arī 2012. gada Londonas olimpisko un paralimpisko spēļu ūdenssporta centru. Viņa uzvarēja Japānas Sporta padomes izsludinātajā konkursā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!