Foto: Publicitātes foto
Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) organizētajā starptautiskajā šaha festivālā "RTU Open 2015", kas ir Baltijā lielākais un viens no prestižākajiem starptautiskajiem šaha festivāliem Ziemeļeiropā, ir uzvarējis Latvijas superlielmeistars, turnīra 2. numurs Aleksejs Širovs (2702 ELO punkti), kurš turnīra deviņās kārtās guva 7,5 punktus.

Aleksejs Širovs turnīrā izcīnīja sešas uzvaras, bet trijās partijās spēlēja neizšķirti. Identisks rezultāts bija turnīra 10. numuram armēņu lielmeistaram Robertam Hovhannisjanam (2612 ELO punkti), taču labāki papildrādītāji un turnīra uzvarētāja gods tika Latvijas sportistam.

Jāatzīmē, ka pēc uzvaras šajā turnīrā, Alekseja Širova reitings ar 1. septembri būs 2712 ELO punkti, kas šobrīd viņu ierindo 34. vietā pasaules reitingā. Savukārt sieviešu konkurencē par uzvarētāju kļuva turnīra 36. numurs Polijas lielmeistare Monika Sočko (2456 ELO punkti).

Trešajā vietā ar septiņiem izcīnītiem punktiem ierindojās turnīra 11. numurs Kazahstānas lielmeistars Rinats Džumabajevs (2600 ELO punkti), kurš izcīnīja septiņas uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus. Džumabajevs uzvarēja ātrspēlēs turnīrā, kurā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – 191, izcīnot 9,5 no 11 punktiem.

Ceturtajā vietā ar identisku punktu skaitu ierindojās šā turnīra 1. numurs, Latvijas superlielmeistars Igors Kovaļenko (2702 ELO punkti), kurš izcīnīja sešas uzvaras, divas reizes nospēlēja neizšķirti un vienreiz zaudēja.

B turnīrā uzvarēja Latvijas nacionālais meistars Imants Kārkliņš (2219 ELO punkti), izcīnot 8 no 9 punktiem. C turnīrā uzvaru guva Spānijas šahists Tornajs Gomess Hosū, izcīnot 6 no 7 punktiem. D turnīrā uzvarēja Latvijas šahists Daniels Bogorods, gūstot 6 no 7 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!