Foto: AP/Scanpix

Pēc atkārtotiem dopinga pārkāpumiem kvalifikācijas perioda laikā Starptautiskā Svarcelšanas federācija (IWF) nolēmusi diskvalificēt Bulgāriju, liedzot šīs valsts svarcēlājiem piedalīties 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, vēsta portāls "insidethegames.biz".

Savukārt ASV notiekošajā pasaules čempionātā aizliegts startēt Hondurasas, Panamas, Gvatemalas, Sjerraleones un Tadžikistānas komandai, jo šo valstu sportisti nav informējuši par savu atrašanās vietu Antidopinga uzraudzības un menedžmenta sistēmu (ADAMS).

Šogad Eiropas čempionātā, kas notika Gruzijā, 11 bulgāru smagatlēti - astoņi vīrieši un trīs sievietes - tika pieķerti aizliegtā preparāta, anaboliskā steroīda stanozolola lietošanā un pēc Sporta Arbitrāžas tiesas (CAS) lēmuma viņiem tika aizliegts startēt pasaules čempionātā ASV. Dopinga lietošanā pieķerto vidū bija arī bijušie Eiropas čempioni Demirs Demirevs, Ivans Markovs (attēlā) un Ivailo Filevs.

2009. gadā Bulgārijas Svarcelšanas federācijai uz laiku tika anulēta licence par svarcēlāju dopinga pārkāpumiem, bet pirms 2008. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm bulgāru svarcelšanas komanda atteicās no dalības turnīrā, kad pozitīvas dopinga analīzes uzrādīja 11 sportistu nodotās proves.

Arī pēc 2000. gada Sidnejas olimpiskajām spēlēm Bulgārijas sportistiem tika atņemtas trīs olimpiskās zelta medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!