Latvijas sieviešu florbola izlase pasaules čempionāta trešajā mačā pirmdien ar rezultātu 0:7 (0:2, 0:3, 0:2) kapitulēja pašreizējai čempionvienībai Zviedrijai.

Latvijas florbolistēm visu maču nācās aizstāvēties pret turnīra galvenajām favorītēm, un viņām tikai epizodiski izdevās tikt pretinieču laukuma pusē. Pirmos vārtus latvietes ielaida 14.minūtē, un arī turpinājumā Zviedrijas izlase darbojās pārliecinoši, nodrošinot sev uzvaru ar septiņu vārtu pārsvaru.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīta vārtsardze Lauma Višņevska, kurai šajā mačā darba bija ļoti daudz.

Kā ziņots, čempionāta ievadā Latvijas florbolistes sestdien ar rezultātu 2:15 kapitulēja spēcīgajai Čehijas valstsvienībai, bet otrajā spēlē svētdien nospēlēja neizšķirti 3:3.

Latvijas izlase B grupā ierindojās trešajā vietā. Tas kļuva zināms pēc tam, kad Vācija ar 1:9 zaudēja Čehijai. Līdz ar to Latvijas izlasei astotdaļfinālā būs jāspēkojas pret C grupas otro labāko komandu.

C grupā otrās vietas liktenis izšķīrās pirmdien notikušajā noslēdzošajā mačā, kurā Austrālija grūtā cīņā ar 8:6 (1:1, 2:2, 5:3) pārspēja Japānu.

Noslēgumā trīs komandas trijās spēlēs izcīnīja pa diviem punktiem un tieši Austrālija, pateicoties labākiem rādītājiem savstarpējās spēlēs, ieņēma otro vietu apakšgrupā, apsteidzot Singapūru un Japānu.

Latvijas un Austrālijas spēle otrdien sāksies jau plkst.9.30. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!