Foto: Shutterstock

Izgāzusies pūļa finansējuma programma Parīzes olimpiskā pieteikuma atbalstam, taču Francijas pieteikuma budžetu tas nekādi neietekmēšot, norāda "Paris 2024" komitejas pārstāvji.

Kampaņas "Je rêve des Jeux" ("Es sapņoju par [olimpiskajām] spēlēm") mērķis bija parādīt Francijas sabiedrības attieksmi pret 2024. gada Olimpiādes uzņemšanu un savākt 10 miljonus eiro, taču izdevies iekrāt tikai nedaudz vairāk par 629 tūkstošiem eiro, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Taču Parīzes pieteikuma orgkomiteja norāda, ka šī kampaņa nekādi neietekmēs pieteikuma budžetu, kas ir 60 miljoni eiro, nedz arī parāda sabiedrības noskaņojumu.

""Je rêve des Jeux" nekad nav ticis uzskatīts par finansiālu rīku "Paris 2024" budžetā," norāda pieteikuma orgkomitejas preses pārstāvis. "Šo programmu izveidoja un menedžē Francijas Olimpiskā komiteja (CNOSF), lai ar dažādu akciju palīdzību - izsolēm, labdarības suvenīriem un ziedojumiem - popularizētu Olimpiādes ideju Francijas sabiedrībā, aicinātu cilvēkus aktīvi tajā iesaistīties un informētu visas valsts iedzīvotājus."

"Paris 2024" rīkotāji norāda, ka projekts ir ieguvis lielu popularitāti sociālajos tīklos, tāpēc nelielā atsaucība šai pūļa finansējuma programmai neesot "rādītājs".

Kā zināms, uz 2024. gada Vasaras olimpisko spēļu rīkošanu pretendē Parīze, Roma, Budapešta un Losandželosa, bet nupat savu kandidatūru pēc referenduma atsauca Vācijas pilsēta Hamburga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!