Pateicoties sekmēm jaunu produkcijas noieta tirgu meklējumos Polijā un agrāko biznesa kontaktu atjaunošanai Krievijā, šomēnes SIA "Latvijas keramika A" atsākusi ražošanu.

Mazinoties produkcijas pasūtījumam, no pērnā gada decembra uzņēmums ražošanu bija pārtraucis. Darbiniekus neatlaida, taču uzņēmums šajā laikā arī neguva ienākumus.

"Kā mums paskaidroja uzņēmuma vadība, šādā situācijā bija divas iespējas - vai nu bankrotēt, vai pacietīgi gaidīt, līdz situācija uzlabosies. Mēs esam par uzņēmuma saglabāšanu. Vai tiešām Jelgavai būtu jāzaudē ražotne, kas pastāvējusi gadu desmitiem!" sacīja kāda "Latvijas keramikas A" darbiniece, kas savu vārdu nevēlējās publiskot.

Uzņēmuma valdes loceklis Raimonds Neilands teic, ka mārketinga speciālisti dīkstāves laikā strādāja ļoti aktīvi, tādēļ izdevies atrast jaunus produkcijas pasūtītājus Krievijā, kuras tirgū uzņēmums darbojas jau ilgāku laiku, un Polijā.

Arī pirmdien pie uzņēmuma bija jūtama rosība. Ekskursanti bija atbraukuši apskatīt keramikas ražotni, pircēji iegriezās arī uzņēmuma trauku veikalā. Savukārt sestdien, 30. maijā, no pulksten 9 līdz 16 blakus ražotnei «Latvijas keramika A» plāno rīkot produkcijas pārdošanu par pazeminātām cenām.

"Tas mums ir tradicionāls pasākums, kas norisinās jau trešo gadu. No vienas puses, piedāvātā iespēja iegādāties traukus par ļoti zemu cenu ir kā dāvana jelgavniekiem. No otras, tas ir apliecinājums - lai gan ir saimnieciskas grūtības, uzņēmums turpina darboties," saka Neilands.

Salīdzinājumā ar pērno gadu, kad uzņēmumā strādāja vairāk nekā simts darbinieku, patlaban nodarbināti mazāk par pusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!