Foto: AFP/Scanpix

Brazīlijas iedzīvotāji divu dienu laikā iegādājušies vairāk nekā 220 000 biļešu uz Riodežaneiro olimpisko spēļu pasākumiem, pirmdien informēja organizatori.

Organizatori tirdzniecībā izlika pēdējo lielo piedāvājumu ar 500 000 biļešu, no kurām vairāk nekā 220 000 iegādājās pagājušajā ceturtdienā un piektdienā. Tirdzniecības laikā bija brīži, kad minūtē tika nopirkti vairāk nekā 3000 biļešu.

Liela daļa biļešu tirdzniecībā nonāca no organizatoru komitejas, kas bija rezervējusi papildu biļetes, piemēram, tehniskajiem darbiniekiem. 45% šo biļešu piektdien tika nopirktas.

Vislielākais pieprasījums bijis pēc biļetēm uz vieglatlētiku, peldēšanu, futbolu, handbolu, atklāšanas un noslēguma ceremonijām, basketbolu, volejbolu, pludmales volejbolu, tenisu, džudo un vingrošanas disciplīnām.

Brazīlijas iedzīvotāji biļetes var iegādāties Riodežaneiro olimpisko spēļu mājaslapā internetā, savukārt pārējo valstu sporta līdzjutēji tās var nopirkt autorizētās tirdzniecības vietās savos reģionos ar nacionālās Olimpiskās komitejas starpniecību.

Vēl daļu biļešu Brazīlijas iedzīvotāji varēs iegādāties caur tālākpārdošanas programmu, ko organizatori atklāja pērn oktobrī.

Jau ziņots, ka Riodežaneiro olimpisko spēļu rīkotāji no biļešu pārdošanas cer iekasēt ap 460 miljoniem dolāru (397 miljoniem eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!