Foto: Andris Pintāns, handbols-dobele.lv
Pārsteidzošo uzvaru "SynotTip" Latvijas vīriešu handbola virslīgas mačā sestdien izcīnīja "Ogre"/"Miandum" vienība, kas viesos ar 32:26 (14:17) uzveica čempioni Dobeles "Tenax", kas nacionālajā čempionātā šosezon piedzīvoja pirmo zaudējumu.

Tādējādi pārtrūka dobelnieku 68 nezaudēto spēļu sērija Latvijas virslīgā, kas aizsākās 2013. gada septembrī. Pēdējo zaudējumu virslīgas turnīrā Dobeles komanda bija piedzīvojusi 2013. gada 26. maijā, kad izšķirošajā finālspēlē atzina Ludzas "Latgols" pārākumu. Tādējādi zaudējusi virslīgā "Tenax" nebija divus gadus un gandrīz deviņus mēnešus pēc kārtas. Pērn dobelniekus Latvijas Handbola federācijas (LHF) kausa finālā pieveica Rīgas "Celtnieks" vienība, tomēr Latvijas virslīgā sērija turpinājās līdz pat šodienai

Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Arvis Laganovskis, kurš guva astoņus vārtus, bet septiņi precīzi metieni Arta Kurmēna kontā.

Tikmēr čempionu rindās ar sešiem gūtiem vārtiem atzīmējās Toms Lielais, bet piecas reizes ogrēniešu vārtsargu pārspēja Ēriks Blūms.

Pēc pirmā puslaika viesi atradās iedzinējos ar 14:17, tomēr pēc otrā puslaikā nospēlētām desmit minūtēm Ogres handbolisti panāca neizšķirtu. Nākamās piecas minūtes mačs gāja punkts punktā, bet 15 minūtes pirms finālsvilpes "Ogre"/"Miandum" pamazām sāka palielināt savu pārsvaru un izcīnīja uzvaru ar 32:26.

Dobeles "Tenax" ar 34 punktiem 18 spēlēs ir pārliecinoši kopvērtējuma līderi un jau nodrošinājuši pirmo vietu regulārajā turnīrā, jo otrajā vietā esošajam "Celtniekam" ir par desmit punktiem mazāk. Tālāk seko "Ogre"/"Miandum" un Jūrmalas "Sporta", kuru rēķinā ir attiecīgi 21 un 18 punkti.

Piektajā vietā ar 16 punktiem atrodas ASK/LSPA, 14 punkti ir "Vaiņodei", pie 11 punktiem tikusi Ludzas "Latgols" vienība, bet pastarīte MSĢ/LAT-98 nopelnījusi divus punktus.

Šajā sezonā astoņas vīriešu komandas aizvadīs trīs apļu turnīru. MSĢ/LAT-98 komandas iegūtie punkti tiks skaitīti kopvērtējumā, tomēr sezonas beigās tai nebūs tiesību piedalīties izslēgšanas turnīrā.

Kā zināms, Latvijas čempionāts šosezon ir ieguvis ģenerālsponsoru - sporta bāru "SynotTip".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!