Foto: LETA
Latvijas sportisti Eduards Frolovs, Imants Lagodskis un Violeta Ponomarjova Rīgā notiekošajā Eiropas čempionātā cīņas sportā trešdien kopā guva tikai vienu uzvaru.

Sacensībās brīvajā cīņā svarā līdz 65 kilogramiem Frolovs kvalifikācijas kārtā ar 12:4 pieveica lietuvieti Tomu Baraceviču.

Cīņa sākās aktīvi, un jau pēc pirmās pusminūtes rezultāts bija neizšķirts 4:4. Arī turpinājumā abi cīkstoņi bija ļoti aktīvi, bet, lai gan iniciatīva piederēja Latvijas sportistam, nākamie divi punkti tika nopelnīti vien pašā trīs minūtes ilgā puslaika izskaņā, kad izcēlās Frolovs, un pirmo spēles daļu viņš noslēdza jau ar 8:4.

Otrajā puslaikā Frolovs ļoti veiksmīgi aizsargājās, bet, atbildot kādam pretinieka uzbrukumam, pats viņu noguldīja uz lāpstiņām un nopelnīja vēl četrus punktus, dueli noslēdzot ar 12:4.

Līdz ar to Frolovs sasniedza astotdaļfinālu, kurā pārliecinoši ar 0:10 kapitulēja pašreizējam pasaules čempionam Frankam Čamiso Markesam, kurš pārstāv Itāliju.

Kubā dzimušais Čamiso jau no pirmajām sekundēm uzņēmās iniciatīvu un ātri panāca 8:0. Pirmā raunda otrajā minūtē viņš arī nodrošināja nepieciešamo desmit punktu pārsvaru, tādējādi cīņa tika beigta priekšlaicīgi.

Čamiso ir ne tikai pašreizējais pasaules čempions, bet arī 2010.gada pasaules meistarsacīkšu bronzas ieguvējs un pērn notikušo pirmo Eiropas spēļu vicečempions.

Tikmēr Frolovs 2014.gadā un pērn piedzīvoja zaudējumus Eiropas junioru čempionāta pirmajās cīņās.

Savukārt sāpīgu zaudējumu brīvajā cīņā svara kategorijā līdz 97 kilogramiem jau kvalifikācijas kārtā piedzīvoja Lagodskis, kurš nieka 69 sekunžu laikā ar 0:11 kapitulēja Krievijas pārstāvim Anzoram Boltukajevam. Šeit Boltukajevs jau pirmajā pusminūtē divreiz noslēdza uzbrukumus ar punktiem, panākot 3:0, bet nedaudz vēlāk vēlreiz noguldīja Lagodski uz lāpstiņām, turklāt pēc tam vairākas reizes apvēla viņu, iegūstot papildu punktus un ātri nopelnot desmit punktu pārsvaru.

Boltukajevs 2013.gadā pasaules čempionātā izcīnīja bronzas godalgu. Tikmēr Lagodskis 2006.gadā triumfēja pasaules čempionātā junioriem, bet pēc tam augstākās raudzes sacensībās augstākā vieta viņam bijusi piektā, kas izcīnīta 2009. un 2013.gada Eiropas čempionātā. Pērn kontinenta meistarsacīkstēs viņš izcīnīja desmito vietu, bet pasaules čempionātā ieņēma 16.pozīciju.

Vēl Ponomarjova sieviešu cīņā svara kategorijā līdz 53 kilogramiem astotdaļfinālā cienīgi ar 2:6 piekāpās polietei Paulai Kozlovai.

Kaut Ponomarjova izrādīja cienīgu pretestību konkurentei, pirmajā puslaikā polietei izdevās trīs divu punktu uzbrukumi un tika iekrāts izšķirošais pārsvars. Otrajā puslaikā Ponomarjovai bija pārsvars un poliete, kura izskatījās daudz pārgurušāka, necentās īpaši uzbrukt, turklāt viņa jau otro reizi ņēma medicīnisko pārtraukumu, lai aprūpētu pārsisto degunu. Tomēr mājiniece atguva vien divus punktus, turklāt arī tas notika tikai pēdējās sekundēs.

22 gadus vecā rīdziniece Ponomarjova piedalījās savā trešajā Eiropas čempionātā pieaugušajiem. Pērn viņa ierindojās 18.pozīcijā, bet aizpērn bija divas vietas augstāk.

Visiem trim Latvijas sportistiem gan joprojām saglabājas cerības uz dalību gandarījuma turnīros - viņiem jācer, ka pāridarītāji aizkļūs līdz finālam.

Jau vēstīts, ka divkārtējā Latvijas labākā sportiste Anastasija Grigorjeva otrdien dramatiskā cīņā triumfēja finālā brīvajā cīņā svara kategorijā līdz 63 kilogramiem, kļūstot par četrkārtēju Eiropas čempioni. Grigorjeva finālmačā pieveica ukrainieti Jūliju Tkaču, turklāt titula ieguvēja noskaidrojās vien pēc video atkārtojuma noskatīšanās pēdējā sekundē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!