Foto: Publicitātes attēli

VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" noraida Latvijas Futbola federācijas (LFF) medijos izteiktos pārmetumus par stadiona "Daugava" atjaunošanas risinājumu kā klaji negodīgus, jo LFF jau ilgāku laiku ir aktīvi komunicējusi, ka tā būvēs savu, specializētu futbola stadionu Rīgā, Barona ielā, ko saukšot par "Futbola mājām", teikts stadiona pārstāvju izplatītajā paziņojumā.

LFF futbola stadiona vizualizācijas medijiem prezentētas pirms kāda laika un saskaņā ar šim specializētajam stadionam veltītajā mājas lapā teikto, pirmā futbola spēle šajā stadionā notikšot jau 2017. gada vasarā. Līdz šim LFF pārstāvji nebija ziņojuši, ka tiem nebūtu pieejami līdzekļi sava iecerētā stadiona būvniecībai. Līdztekus LFF pārstāvji nav konstruktīvi iesaistījušies stadiona "Daugava" atjaunošanas projekta izstrādē, norāda stadiona pārstāvji.

"Šajā kontekstā stadiona Daugava apjomīgā izpētes darbā, gatavojot pieteikumus Eiropas Savienības fondu finansējumam, kā arī ilgtermiņa plānošanā nav bijis saimnieciski pamatoti stadionu "Daugava" veidot par vēl vienu specializētu futbola stadionu. Turklāt ES finansējuma parametri neļauj būvēt apjomīgāku stadionu. Būtiski lielāku vai savādāku stadiona būvi varētu celt vienīgi par valsts līdzekļiem, kas, apstākļos, kad ir pieejams ES finansējums, būtu izteikti nelietderīgi," saka Elmārs Martinsons, VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" valdes loceklis.

Stadions "Daugava" atjaunošanas rezultātā kļūs par ilgtermiņa, multi-funkcionālu, pieejamu sporta un kultūras objektu centru, kur mājvietu varēs rast daudzas sporta federācijas un kultūras sabiedrība.

"Stadiona "Daugava" atjaunošana ir ilgtermiņa projekts un visu šo gadu tiek un tiks organizētas tikšanās ar sporta sabiedrības pārstāvjiem un kultūras kopienu, lai rastu labākos risinājumus katrai ieinteresētajai grupai. Tas attiecas arī uz futbola sabiedrību – ja LFF ir secinājuši, ka savu specializēto stadionu uzbūvēt tomēr nespēj, stadions "Daugava" aicina tikties LFF un konstruktīvi apspriest, ko stadiona "Daugava" atjaunošanas procesā varētu piemērot futbola kopienas vajadzībām," uzsver Martinsons.

Jau ziņots, ka saskaņā ar 9. februārī Ministru kabinetā pieņemto stadiona "Daugava" un Grīziņkalna revitalizācijas stratēģiju stadions līdz 2022. gadam tiks pilnībā atjaunots un pārveidots - tiks izveidotas jaunas papildu tribīnes un izbūvēta virkne jaunu objektu – stadionā līdz 2022. gadam būs arī multifunkcionāla halle dažādiem sporta veidiem, jauna slēgtā vieglatlētikas manēža, tiks pilnībā atjaunots vieglatlētikas treniņu laukums, stadiona sporta laukums, bobsleja treniņu starta estakāde un stadiona ledus halle, kā arī veikti nozīmīgi teritorijas labiekārtošanas darbi. Papildus tiks izbūvēta arī jauna park&ride auto stāvvieta un sakārtota apkārtējā pilsētas infrastruktūra.

Projektu ieviesīs VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" sadarbībā ar Rīgas pilsētas pašvaldību. Stadiona atjaunošanu un jaunu objektu izbūvi finansēs no pieejamajiem Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļiem 40 191 396 eiro apmērā, ko papildinās valsts līdzfinansējums 7 092 600 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!