Foto: AP/Scanpix
Latvijas vingrotāji Vitālijs Kardašovs un Dmitrijs Trefilovs ceturtdien kvalificējās Katarā notiekošā Pasaules kausa izaicinājuma otrā posma finālsacensībām attiecīgi atbalsta lēcienā un vingrojumā uz zirga.

Kvalifikācijas sacensībās atbalsta lēcienā Kardašovs izcīnīja 14,375 punktus un ierindojās sestajā vietā. Finālsacensībām kvalificējās astoņi labākie sportisti.

Savukārt vingrojumā uz zirga Trefilovs ar 14,700 punktiem ieņēma septīto vietu, kas arī viņam ļāva kvalificēties finālam.

Kardašovs piedalījās arī sacensībās brīvajās kustībās, taču ar 13,300 punktiem Latvijas pārstāvis ierindojās 22. pozīcijā, apsteidzot vien divus sportistus.

Piektdien Trefilovs piedalīsies kvalifikācijas sacensībās vingrojumā uz līdztekām.

Kardašovs un Trefilovs ir vienīgie Latvijas pārstāvji šajās sacensībās.

Vingrošanas sezonā tiek aizvadīti desmit Pasaules izaicinājuma kausa posmi. Līmeni prestižākas ir Pasaules kausa sacensības.

Pērn Glāzgovā notikušajā pasaules čempionātā labākie vingrotāji dalīja pirmās ceļazīmes uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, taču Latvijas pārstāvjiem kvalificēties Olimpiādei neizdevās.

Vēl viena iespēja iekļūt starp olimpiskajiem dalībniekiem būs šī gada aprīlī, kad Riodežaneiro tiks aizvadītas atlases sacensības. Tiesa, katru valsti drīkstēs pārstāvēt tikai pa vienam vingrotājam un vingrotājai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!