Ar pasaules līmeņa tenisa profesionāļu klātbūtni 2. un 3. aprīlī Rīgā aizvadīta pirmā Baltijas tenisa treneru konference, kuras mērķis bija celt Baltijas tenisa treneru profesionālo līmeni, informēja Latvijas Tenisa savienība.

Šādas konferences turpmāk plānotas ik gadu, vēršot uzmanību uz aktuālām tēmām un problēmām tenisa treniņu procesā.

Abu dienu laikā vairāk nekā 60 tenisa treneri no Baltijas valstīm ieguva gan teorētisku, gan praktisku pieredzi, uzklausot ievērojamus pasaules tenisa organizāciju pārstāvjus, kuri šajā reizē īpašu uzmanību veltīja U-14 vecuma un jaunāku tenisa spēlētāju attīstībai. Pirmajā dienā Hurvojē Zmajičs un Makss de Vilders klātesošajiem klāstīja, par to, ka vienlīdz svarīgi sekmīga spēlētāja attīstībā ir trenera motivācija, psiholoģija, kā arī sadarbība ar sportistu un vecākiem, ne tikai paša sportista sniegums, fizioloģiskie procesi un psiholoģiskā noturība u.c. individuālie aspekti. Speciālisti arī runāja par starptautiskajiem standartiem, kas jāievēro agrā vecumā, lai sekmīgi kļūtu par profesionāliem spēlētājiem. Savukārt otrajā dienā Heimī Fernandezs (Karaliskā Spānijas tenisa federācija) pievērsās praktiskiem treniņu piemēriem līdzsvara, veiklības, ātruma un izturības attīstībai.

"Šī konference ir Baltijas mēroga pilotprojekts, sadarbojoties visu trīs Baltijas valstu tenisa federācijām, ar mērķi virzīt tenisa trenerus un jaunatni profesionālajā sportā. Tas ir būtisks devums Baltijas tenisa kultūrā un aizsākums tradīcijai pulcēt vienkopus un izglītot tenisa trenerus no visām Baltijas valstīm, jo plānots piesaistīt augsta līmeņa speciālistus katru gadu," stāstīja Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. "Ir liels prieks, ka projekts ar lielu dalībnieku interesi ir aizsācies tieši Rīgā. Dalībnieku atzinīgais novērtējums rāda to, ka viss izdevās un nākamā konference arī būs ļoti gaidīta."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!