Foto: Sputnik/Scanpix
Latvijas jauno paukotāju izlase svētdien sasniedza pusfinālu Francijā notikušā pasaules junioru (U-20) čempionātā komandu sacensībās ar floreti, noslēgumā izcīnot ceturto vietu.

Latvijas izlase, ko pārstāvēja Lūkass Teteris, Renārs Blūmentāls un Vitālijs Kuceba, sacensībās bija izlikta ar desmito numuru un vispirms 1/16 finālā ar 45:42 uzveica Meksiku, turpinājumā astotdaļfinālā ar 43:32 pārspēja Poliju, bet ceturtdaļfinālā ar 45:32 uzveica arī Austrāliju.

Pusfinālā Latvijas paukotāji ar 31:45 kapitulēja Itālijai, kas sacensībās bija izlikta ar trešo numuru, bet duelī par trešo vietu Latvija ar 35:45 zaudēja arī Lielbritānijai.

Kā zināms, ceturtdien individuālajās sacensībās labākais no latviešiem bija 26.vietu guvušais Blūmentāls. Vēl Teteris ierindojās 36., Kuceba 98., bet Olafs Saukāns 135.vietā 157 dalībnieku vidū.

Pirms tam trešdien 49.vietu paukošanā ar špagu junioriem ieņēma Egils Vasaraudzis, bet 85.pozīcijā palika 2013.gada pasaules kadetu vicečempions Andris Jahimovičs. Savukārt otrdien cita Latvijas sportiste Elza Lencberga ieņēma 91.vietu sacensībās ar floreti.

Pagājušajā nedēļā turpat Francijā tika aizvadīts arī pasaules kadetu (U-17) čempionāts, kurā sacensībās ar špagu meitenēm Jana Vilcāne guva 40.vietu, bet Nellija Mihejeva tika klasificēta 109.pozīcijā starp 113 sportistēm, sacensībās ar špagu puišiem Ernests Cimborevičs palika 89.vietā, savukārt Jekaterina Solodkiha ieņēma 55.vietu sacensībās ar floreti.

Pirms mēneša Serbijā notika Eiropas čempionāts kadetiem un junioriem, kurā augstāko rezultātu sasniedza 22.vietu izcīnījušais Teteris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!