Foto: AFP/Scanpix

Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) apstiprinājusi, ka veiks atkārtotu 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu laikā nodoto dopinga analīžu pārbaudi, ziņo organizācija.

"WADA apstiprina Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) 17. maijā izdarīto paziņojumu par atkārtotu 454 dopinga analīžu pārbaudi, kas ņemtas 2008. gada vasaras olimpisko spēļu laikā Pekinā," teikts WADA izplatītajā paziņojumā. "WADA un antidopinga sabiedrība uzskata, ka atkartotas pārbaudes ir stimuls "tīra" sporta popularizēšanai. Tāpat mēs uzskatām, ka "retrospektīvas" analīzes ir spēcīgs ierobežojošs faktors tiem, kas varētu pieļaut domu par negodīgu paņēmienu pielietošanu."

WADA kodekss atļauj veikt atkārtotas analīžu pārbaudes 10 gadu laikā kopš dienas, kad noticis antidopinga noteikumu pārkāpums.

Kā ziņojām, pārbaudot Pekinas Olimpiādes dopinga paraugus, īpaši pievēršot uzmanību sportistiem, kas potenciāli varētu startēt 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, tika atklāta 31 pozitīva analīze. Tās nodevuši atlēti, kas Pekinā pārstāvēja sešus dažādus sporta veidus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!