Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kā jau katru gadu, Jūrmalā no 3. līdz 4. jūnijam notika starptautiskais boksa turnīrs "Jāņa Roviča kaus 2016". Šogad turnīrs norisinājās Bulduru Dārzkopības sporta namā. Sacensībās piedalījās bokseri no Zviedrijas, Krievijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Latvijas boksa klubiem.

Svinīgajā atklāšanas parādē sportistus sveica Latvija boksa federācijas prezidents Nils Žuravļovs, kā arī Jūrmalas domes deputāti Irēna Kausiniece un Mārtiņš Stulpiņš. Turnīrā piedalījās vairāk nekā simts bokseru, jauniešu, kadetu, junioru, kā arī pieaugušo vecuma grupās.

Sacensībās lieliskus panākumus guva bokseri no Jūrmalas ("Jāņa Roviča boksa kluba"). Pirmo vietu kadetiem ieguva Markus Vlasēvičs (svara kategorijā līdz 48kg).

Junioriem pirmās vietas ieguva Andris Kleins (līdz 54kg), Tahīrs Putrašēvics (līdz 63kg), Maksims Zaharovs (līdz 70kg). Savukārt vecākajiem jauniešiem pirmie bija Zigismunds Maksimovs (līdz 60kg) un Iļja Diadorovs (līdz 64kg).

Pieaugušajiem Elites grupā pirmo vietu izcīnīja Zigurds Krauklis (līdz 52kg), otro vietu ieguva Ilgvars Krauklis (līdz 56kg). Visi viņi ir "Jāņa Roviča boksa kluba" audzēkņi, kurus trenē vecākais treneris Voldemārs Šperliņš un Jānis Naumovs.

"Jāņa Roviča boksa klubs" ieguva pirmo vietu komandu kopvērtējumā.

Šis turnīrs bija pēdējais sagatavošanās posms jauniešiem, kuri piedalīsies Eiropas čempionātā Ungārijā. Latvijas izlasē būs arī jūrmalnieki Andris Kleins, kā arī izlases treneris Jānis Naumovs.

Sacensību laikā notika arī Latvijas boksa federācijas kongress. Kopsapulcē atkārtoti uz četriem gadiem vienbalsīgi par prezidentu ievēlēja Nilu Žuravļovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!