Foto: Publicitātes foto
Ar "Termo-Eko/RŠF" uzvaru noslēdzies Latvijas komandu čempionāta augstākās līgas turnīrs, kura otrais posms tika aizvadīts šajā nedēļas nogalē. Kopvērtējumā septiņu vienību konkurencē "Termo-Eko/RŠF" sešās kārtās izcīnīja piecas uzvaras, vienu reizi cīnījās neizšķirti, un ieguva 11 punktus no 12 iespējamajiem, informēja Latvijas Šaha federācija.

Otrie palika pēdējo gadu sīvākie konkurenti RTU (9 punkti), bet bronzas godalgas saspringtā cīņā tika Olaines šaha klubam (6 punkti).

Cīņa par goda pjedestāla pēdējo pakāpienu šogad bija visai asa. Finišā trešo vietu no sestās šķīra tikai viens komandu vērtējuma punkts un viens individuālais. Olaines vienībai par to jāpateicas pēdējās kārtas partijai, kurā lielmeistars Normunds Miezis pie pirmā galdiņa vairāk nekā četru stundu ilgā cīņā ar zirgu un laidni tomēr spēja nomatot "Termo-Eko/Juniors" pārstāvi FM Iļju Vovku.

Galveno favorītu "Termo-Eko/RŠF" un RTU cīņa, kas noslēdzās ar rezultātu 3:2, notika jau pirmajā posmā aprīlī.

Čempionu komandā spēlēja lielmeistari Igors Kovaļenko, Ilmārs Starostīts, Aleksejs Aleksandrovs (Baltkrievija), Kirils Stupaks (Baltkrievija), starptautiskie meistari Ņikita Meškovs, Rolands Bērziņš, Jeļena Zajacs (Krievija), kā arī nacionālie meistari Deniss Nikolajevs un Sergejs Kļimakovs.

Individuāli jāatzīmē Meškovs, kurš guva 5,5 punktu no 6, Dmitrijs Tokranovs, kuram 4,5 punkti no 6 un plusā 77,2 reitinga punkti, kā arī leilmeistares Ilze Bērziņa un Ingūna Erneste, kurām abām arī pa 4,5 punktiem.

Kopumā šajā čempionātā vismaz vienu partiju aizvadīja 58 sportisti no septiņām valstīm. Turnīrā piedalījās faktiski visi vadošie mūsu valsts šahisti, arī Eiropas vicečempions Igors Kovaļenko, kā arī Aleksejs Širovs un Arturs Neikšāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!