Foto: LETA
Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amata kandidāts Roberts Raimo prasa nodrošināt informācijas atklātības līdzsvaru starp organizācijas vadības amatu kandidātiem.

Kā otrdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēdē sacīja Raimo, ir pienācis laiks mainīt pašreizējo LOK vadību un tam esot daudzi iemesli. Arī sportā Latvijā kopumā būtu nepieciešamas pārmaiņas, atzina Raimo.

Viņaprāt, LOK vadībā ir jāstrādā cilvēkam, kam ir atbilstoša sporta, nevis tikai, piemēram, jurista izglītība.

Raimo uzsvēra, ka LOK darbībai ir jākļūst atklātākai. Ar informācijas nepieejamību viņš saskaras, mēģinot veidot komitejas darbības programmu, kas jāprezentē piektdien paredzētajā LOK Ģenerālajā asamblejā.

Kandidāts vēlētos, lai publiski būtu pieejami dati par to, kādā veidā tiek izlietots LOK budžets, turklāt pārskats nedrīkstētu aprobežoties tikai ar lielām izdevumu pozīcijām - tam vajadzētu būt detalizētam.

"Rodas iespaids, ka ir viena lieta, ko zina sabiedrība, tad citas, ko zina LOK Izpildkomitejas locekļi, bet pavisam cita lieta ir, ko zina LOK valde," sacīja Raimo.

"Par vienu no galvenajām sporta organizācijām un tās vadību nav nekādas informācijas. Viņiem nav jāiesniedz savas deklarācijas, lai gan faktiski viņi strādā pamatā ar valsts budžeta līdzekļiem," norādīja Raimo, piebilstot, ka, viņaprāt, ja "sabiedrība tādas ieraudzītu, daudziem acis ieplestos".

Līdz ar to Raimo lūdza Sporta apakškomisijas deputātus iespēju robežās nodrošināt, lai informācija līdz LOK Ģenerālajai asamblejai būtu pieejama. Viņaprāt, tā neesot "godīga konkurence", ja viņa deklarācija, kurā ir ietverta informācija arī par vērā ņemamām parādsaistībām, ir publiski pieejama, savukārt citu kandidātu - nav.

Kā ziņots, Raimo ir 671 316 eiro lielas parādsaistības, liecina viņa amatpersonas deklarācija par 2015.gadu, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā.

Kādreizējais distanču slēpotājs un olimpisko spēļu dalībnieks Raimo būs vienīgais konkurents pašreizējam LOK prezidentam Aldonam Vrubļevskim uz LOK prezidenta amatu, vēsta LOK.

LOK prezidenta vēlēšanas tiks rīkotas 30.septembrī, bet olimpisko sporta veidu federācijām līdz 31.augustam bija LOK jāiesniedz rakstiski pieteikumi ievēlēšanai par LOK individuālajiem locekļiem, LOK prezidentu, ģenerālsekretāru, izpildkomitejas locekli vai revīzijas komisijas locekli. Izvirzītajiem kandidātiem rakstiski bija jāapliecina gatavība kandidēt un ievēlēšanas gadījumā pildīt uzliktos pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!