Foto: Sputnik/Scanpix
Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) prezidents Aleksandrs Žukovs gatavojas atkāpties no amata, lai pievērstos politikai, ziņo ārvalstu mediji.

Žukovs pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina izsaukuma priekšlaicīgi pārtrauca 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu koordinācijas komisijas vizīti Ķīnā, kuras vadītājs viņš ir, lai piedalītos Krievijas Fiziskās kultūras un sporta attīstības padomes sēdē, kas Putina vadībā šobrīd notiek Kovrovā, raksta portāls "insidethegames.biz".

Tiek paredzēts, ka KOK prezidenta amatu Žukovs atstās šā gada decembrī. Par viņa iespējamo sekotāju visbiežāk tiek minēts divkārtējais olimpiskais čempions peldēšanā Aleksandrs Popovs.

"Es šo jautājumu esmu apspriedis ar Žukovu," izteicies Putins. "Viņš vēlas vairāk koncentrēties darbam valsts Domē, kurā ievēlēts par spīkeri. Olimpiskais cikls ir noslēdzies un nupat iesācies jauns. Šāds lēmums ir pareizs un mēs to atbalstīsim."

Pēc amata atstāšanas Žukovs zaudēs arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) locekļa statusu, un šo jautājumu Krievija vēlas apspriest ar SOK prezidentu Tomasu Bahu, lai nezaudētu savu ietekmi organizācijā.

KOK prezidenta amatā Žukovs tika ievēlēts 2010. gadā un 2014. gadā tika pārvēlēts.

Vēl Putins padomes sēdē atklāja, ka tiks izveidots jauns premjerministra vietnieka amats, kura pārraudzībā būs sporta, jaunatnes un tūrisma sektors, ko, visticamāk, ieņems līdzšinējais Sporta ministrs un Krievijas Futbola federācijas prezidents Vitālijs Mutko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!