Foto: F64
2015. gadā 58 Norvēģijas sportistiem tika piešķirti terapeitiski izņēmumi aizliegtus preparātus saturošu zāļu lietošanai, atklājusi Norvēģijas Antidopinga aģentūra.

Aģentūras komunikāciju menedžeris Halvors Bifiglins neatklāja, kādu sporta veidu pārstāvjiem šie izņēmumi piešķirti, taču norādīja, ka pieciem atlētiem atļauja lietot dopingu saturošas zāles nav dota.

Kā zināms, nupat steroīdi tika atrasti septiņkārtējās pasaules čempiones, slēpotājas Terēzas Johaugas analīzēs. Sportiste apgalvoja, ka tas viņas organismā nonācis ar krēmu, ko viņa ar izlases ārsta ziņu lietojusi treniņnometnē Itālijā, lai ārstētu saules apdegumus uz lūpām.

Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) paziņojusi, ka neatklās to sportistu skaitu, kas federācijā vērsušies ar lūgumu piešķirt tiem terapeitiskos izņēmumus.

Kā zināms, hakeru grupa "Fancy Bear" uzlauzusi Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) sistēmu, iegūstot pieeju sportistu medicīniskajiem failiem. Viņi apgalvo, ka terapeitiskos izņēmumus ir saņēmuši 583 ASV sportistu.

Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA) paziņojusi, ka 2016. gadā ir saņēmusi 52 sportistu iesniegumus medicīnisko izņēmumu atļaujai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!