Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Pasaules Boksa padome (WBC) uz nenoteiktu laiku diskvalificējusi Krievijas smagsvaru Aleksandru Povetkinu, kurš divas reizes pieķerts dopinga pārkāpumos. Tāpat krievu sportistam būs jāsamaksā 250 000 ASV dolāru lielu soda nauda, paziņojusi WBC.

Pērnā gada 21. maijā Maskavā Povetkinam cīņā par WBC čempiona jostu bija jātiekas ar amerikāni Deonteju Vailderu. Tomēr mačs nenotika, jo dažas dienas pirms tam WBS partneris Brīvprātīgo Antidopinga asociācija ("Voluntary Anti-doping association" jeb VADA) paziņoja, ka Povetkina asinīs konstatētas meldonija pēdas.

WBC pēc lietas izskatīšanas augustā pieņēma lēmumu piešķirt Povetkinam pagaidu diskvalifikāciju uz gadu, bet jau decembrī pirms cīņas ar kanādieti Bermeinu Stīvernu viņa asinīs konstatēja aizliegto vielu ostarīnu, kas pieder anabolisko steroīdu grupai. Tā kā arī atkārtotās pārbaudes apliecināja dopinga lietošanu, tad Povetkins tagad saņēmis diskvalifikāciju uz nenoteiktu laiku. Tāpat Povetkinam saistībā ar noslēgtajiem līgumiem būs jāmaksā 250 000 ASV dolāru liela soda nauda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!