Foto: floorball.lv
"Valmiera" un Stalbes "Pārgauja" komandas trešdien "Elvi florbola līgas" ceturtdaļfinālā izcīnīja uzvaras izšķirošajos septītajos mačos, nodrošinot sev vietu pusfinālā.

"Valmiera" savā laukumā ar 6:3 (3:0, 1:3, 2:0) uzvarēja Kocēnu "Rubeni" sērijā svinot panākumu ar 4-3.

Laukuma saimnieki maču iesāka ļoti labi, pēc diviem Mārtiņa Broka un vieniem Mārtiņa Kājiņa gūtiem vārtiem panākot 3:0. Tomēr otrā perioda vidū "Rubenes" līderis Atis Stepāns izcēlās ar "hat-trick", trīs vārtus gūstot piecu minūšu laikā, panākot izlīdzinājumu 3:3. Tiesa, vēl līdz otrajai atpūtai Matīss Salmiņš atkal vadībā izvirzīja "Valmieru", kura uzvaru nostiprināja pēdējā trešdaļā, vārtus gūstot Intam Vilkam un Ričardam Eglītim.

Uzvarētājiem Broks atzīmējās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, bet "Rubenei" bez trīs Stepāna vārtiem trīs rezultatīvas piespēles izdarīja Ivars Jēkabsons.

Zīmīgi, ka Valmieras komanda sērijā pēc četriem mačiem zaudēja ar 1-3, bet pēc tam uzvarēja trīs mačos pēc kārtas.

Tikmēr "Pārgauja" viesos sīvā cīņā pagarinājumā ar 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 1:0) pārspēja Cēsu "Lekringu" sērijā svinot uzvaru ar 4-3.

Mača liktenis bija dramatisks, jo uzvaru "Pārgauja" izcīnīja vien divas sekundes pirms pagarinājuma beigām, kad precīzs bija Gvido Lauga.

Pamatlaikā Stalbes komanda divas reizes bija vadībā, bet "Lekrings" abos gadījumos panāca neizšķirtu. Viesiem vārtus šajā mačā bez Laugas guva arī Edgars Puriņš un Emīls Eglītis, bet Cēsu komandā abas reizes izcēlās Andris Rajeckis.

"Lekrings", kurš pērn izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas, šīs sērijas gaitā zaudēja ar 1-3, tomēr pagājušās nedēļas nogalē izcīnīja divas uzvaras, tiekot pie izšķirošās cīņas.

Līdz ar to pusfinālā "Lielvārde"/"FatPipe" tiksies ar "Pārgauju", bet "Triobet"/"Ulbroka" mērosies spēkiem ar "Valmieru". Arī pusfinālā cīņa ilgs līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Jau ziņots, ka kā pirmā Latvijas čempionāta pusfinālā aizpagājušajā nedēļas nogalē iekļuva pērnās sezonas čempione "Lielvārde"/"FatPipe", kas ar 4-0 uzvarēja Liepājas "Kuršus". Tikmēr sestdien viņiem pievienojās regulārās sezonas čempione "Triobet"/"Ulbroka", kas sērijā ar 4-1 apspēlēja "Rockets" florbolistus.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem kļuva "Lielvārdes" florbolisti, kuri finālā pārspēja "Mogo-RTU"/"Rockets" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!