Foto: stock.xchng
Kasumigaseki golfa klubs, kurā jānotiek 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu golfa turnīram, ir mainījis reglamenta punktu, kas liedz sievietēm būt par kluba biedriem, ziņo ārzemju mediji.

Līdz šim privātā Kasumigaseki golfa kluba biedri drīkstēja tikai vīrieši, un sievietes tur varēja spēlēt vien dažas dienas nedēļā, taču šis likums pēc kluba padomes lēmuma ir uz laiku apturēts, un sievietes drīkst kļūt par pilntiesīgiem kluba biedriem.

Diskriminējošais aizliegums izsauca plašu kritiku un izskanēja pat aicinājumi olimpisko golfa turnīru no Kasumigaseki kluba pārcelt uz citu laukumu. Kritizētāju vidū bija 2016. gada Riodežaneiro olimpsko spēļu vicečempione golfā Lidija Ko no Jaunzēlandes un Tokijas mēre Juriko Koike, arī Starpautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) viceprezidents Džons Koutss aicinājis golfa klubu mainīt savus noteikumus vai arī spēļu rīkotājiem pārcelt golfa turnīru uz citu vietu, ziņo portāls "insidethegames.biz".

"Esam gandarīti, ka Kasumisegasi golfa klubs šodien vadības ārkārtas sēdē ir mainījuši savu biedru politiku, lai atbilstu Olimpiskajai Hartai," izteicies Tokijas olimpisko spēļu orgkomitejas prezidents Joširo Mori. "2020. gada Tokijas olimpisko spēļu rīkotāju vārdā es pateicot kluba locekļiem par sapratni un sadarbību. Priecājos, ka izmaiņas kluba nostājā tika pieņemtas tik īsā laikā. Kasumigaseki golfa klubs ir lielisks laukuma ar izcilu trasi un mēs esam lepni, ka tas uzņems pasaules labākos golferus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!