Foto: DELFI
Zviedrijas galvaspilsēta Stokholma finansiālu apsvērumu dēļ neizvirzīs savu kandidatūru un nepretendēs uz 2026.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu, paziņojusi pilsētā pie varas esošā Sociāldemokrātiskā partija.

Šī ir otrā reizei pēc kārtas, kad Stokholmas pilsētas vadība nolemj nepretendēt uz spēļu rīkošanu, līdzīgu lēmumu pieņemot arī 2014.gadā, kad notika pieteikšanās uz 2022.gada Olimpiādes rīkošanu.

Atteikšanās no kandidēšanas pieņemta arī tāpēc, ka Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) kavējas ar "Agenda 2020" stratēģijas ieviešanu. Sākotnēji bija plānots, ka šī stratēģija, kurā kandidātes tiek mudinātas rīkot olimpiskās spēles ar pēc iespējas zemākām izmaksām, kā arī paredz SOK finansiālu atbalstu, stāsies spēkā pērn augustā, taču tagad termiņš pārcelts uz šī gada novembri.

SOK par 2026.gada ziemas olimpisko mājvietu lems 2019.gadā. Interesi par šī sporta foruma rīkošanu ir izrādījusi Šveices pilsēta Sjona un Turcijas pilsēta Erzuruma.

Nākamās ziemas olimpiskās spēles 2018.gadā notiks Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā, bet 2022.gadā tās risināsies Ķīnas galvaspilsētā Pekinā.

Savukārt nākamās vasaras olimpiskās spēlēs 2020.gadā rīkos Japānas galvaspilsēta Tokija, bet uz 2024.gada vasaras Olimpiādes rīkošanu pretendē Losandželosa (ASV) un Parīze (Francija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!