Foto: AP/Scanpix

Latvijas dāmu tenisa ranga līdere Anastasija Sevastova prestižā Štutgartes WTA "Premier" sērijas turnīra otrās kārtas spēlē ceturtdien ar rezultātu 6-3, 7-5 apspēlēja pasaules ranga šā brīža septīto raketi Džoannu Kontu no Lielbritānijas un iekļuva turnīra ceturtdaļfinālā.

Konta sāka maču ar trim uzvarētām izspēlēm pie Sevastovas serves. Ja pirmās divas breikbumbas Latvijas sportiste atspēlēja, trešajā tas vairs neizdevās un britu sportiste ieguva pirmo punktu cīņā. Kaut kopumā cīņa ritēja līdzīgi, nedaudz vairāk kļūdījās Konta un Sevastova uzreiz atguva breika deficītu, turklāt uzvarēja arī nākamajās divās izspēlēs, iegūstot 3-1 vadību. Zīmīgi, ka ceturtajā geimā pie breikbumbas Sevastovas sistā bumbiņa atsitās pret tīklu, bet tomēr pārlidoja pretinieces laukuma pusē.

Tomēr kopumā pirmajā setā laukumā dominēja servētājas un Konta pirmoreiz savu servi noturēja vien mača astotajā geimā. Nākamajā Sevastova veica trīs netveramās serves pēc kārtas un izservēja pirmo setu, triumfējot ar rezultātu 6-3.

Otrā seta ievadā servētājām veicās nedaudz labāk, tomēr trešajā geimā ar piekto breikbumbu Kontai izdevās lauzt Latvijas pretinieces servi. Tomēr uzreiz nākamajā geimā Sevastova atspēlējās un turpinājumā turpināja uzvarēt servētājas, rezultātam līdzīgi augot līdz pat izšķirošajiem seta brīžiem.

11. geimā Sevastova ieguva breikbumbu, kas reizē bija arī slēptā mačbumba, un pēc skaistas izspēles to arī realizēja, bet brīdi vēlāk izservēja maču, gūstot savu līdz šim lielāko uzvaru šogad.

Ja līdz šim šosezon Sevastova ranga pirmā divdesmitnieka tenisistes nebija uzvarējusi, Štutgartes turnīrā viņa pirmajās divās kārtās guvusi jau divas tādas uzvaras. Kā ziņojām, pirmajā kārtā Latvijas tenisiste pieveica austrālieti Samantu Stosuru.

Ceturtdaļfinālā Sevastova spēkosies ar rumānieti Simonu Halepu, kura pašlaik ir pasaules piektā rakete un turnīrā izlikta ar ceturto numuru.

"Man bija savs spēles plāns. Viņa ir lieliska spēlētāja, kura izdara lielu spiedienu, bet esmu priecīga, ka izdevās noturēt šo plānu," pēc mača teica Sevastova, paužot, ka izdevies labi servēt.

Pēcspēles intervijā Sevastova ar joku atgādināja, ka savā iepriekšējā mačā pret Halepu, kas pērn bija Bukarestes WTA turnīra finālā, zaudēja ar rezultātu 0-6, 0-6: "Centīšos nākamajā spēlē uzvarēt vismaz vienu geimu pret Halepu."

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova ir nopelnījusi 100 WTA vienspēļu ranga punktus.

Sevastova turnīrā Štutgartē iepriekš spēlējusi tikai vienu reizi, kad 2011. gadā piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā, bet pērn šajā nedēļā viņa zaudēja pirmajā kārtā sacensībās Rabātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!