Foto: stock.xchng

Starptautiskā Svarcelšanas federācija (IWF) ir paziņojusi par vēl četriem sportistiem, kuru analīzēs atklāti aizliegtie preparāti - dopinga lietošanā pieķerti divi Moldāvijas un viens Krievijas un Indijas pārstāvis, kuriem piespriesta pagaidu diskvalifikācija.

Pašreizējā Eiropas vicečempiona svara kategorijā līdz 56 kg, moldāva Jurija Dudoglo un viņa tautieša, 2012. gada Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvēja Aleksandra Špaka analīzēs atrasts anaboliskais steroīds dehidrohlorometiltestosterons. Tas pats preparāts ir konstatēts arī Krievijas svarcēlāja Viktora Harčenko analīzēs.

Špaks izcīnīja sudraba medaļu svara kategorijā līdz 77 kg arī 2013. gada Eiropas čempionātā, taču tika pieķerts dopinga lietošanā, viņa rezultāts tika anulēts un sportistam tika piespriesta divu gadu diskvalifikācija.

Savukārt indietes Sušilas Panvaras analīzēs atrasts meldonijs, kas aizliegto preparātu sarakstā iekļauts ar 2016. gada 1. janvārī. Viņas līdz šim augstākais sasniegums ir zelta medaļa Dienvidāzijas spēlēs 2016. gadā, kur viņa uzvarēja svara kategorijā virs 75 kg. Pārbaudē treniņnometnē, kurā piedalījās 42 atlēti, tikai Panvaras analīzes bija pozitīvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!