Foto: F64
Latvijas olimpietis Dainis Upelnieks ceturtdien ieņēma 38. vietu pēc pirmajām divām kvalifikācijas sērijām Maskavas apgabalā notiekošajā pasaules čempionātā stenda šaušanā, savukārt komandu vērtējumā Latvija atrodas 14. vietā.

Dmitrovas rajonā notiekošajās sacensībās Upelnieks, startējot apaļā stenda šaušanā, savās pirmajās sērijās sašāva 24 un 23 šķīvīšus, tiekot pie 47 punktiem. Līdzīgu rezultātu iespēja vēl 16 sacensību dalībnieki.

Tikmēr Valdis Kalējs ar 46 punktiem, abās sērijās netrāpot pa diviem šķīvjiem, atrodas 52.vietā, bet Egils Āboliņš ar 44 punktiem ir 75.vietā 113 dalībnieku konkurencē.

Līderis pēc divām sērijām ar maksimāli iespējamajiem 50 punktiem ir Federiko Gils no Argentīnas, kuram ar 49 punktiem seko vēl astoņi sacensību dalībnieki.

Savukārt komandu vērtējumā Latvija ar 137 punktiem ir 14. vietā 24 valstu konkurencē. Līdere ar 146 punktiem ir mājiniece Krievija, kurai pa punktam zaudē Lielbritānijas un Čehijas stenda šāvēji.

Piektdien dalībnieki aizvadīs trešo kvalifikācijas sēriju, bet vēl divas sērijas sekos sestdien, pēc tam finālā noskaidrojot arī medaļniekus.

Jau ziņots, ka pērn Upelnieks startēja 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kur ieņēma augsto 14. vietu 32 dalībnieku konkurencē, sašaujot 119 punktus, par punktu atpaliekot no personiskā rekorda. Tikmēr šosezon augusta sākumā viņam viena neveiksmīga sērija liedza iekļūt Baku notikušā Eiropas čempionāta pusfinālā, sacensības noslēdzot ar 118 punktiem, kas deva 13. vietu.

Pasaules čempionātā stenda šaušanā iepriekš tika dalītas medaļas arī tranšeju stendā, kur Latvija nebija pārstāvēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!