Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis uzskata, ka Francijas atklātā čempionāta otrās kārtas mačā ar itāli Mateo Beretīni pasniedzis pretiniekam pārāk daudz "dāvanu", ļaujot uzvarēt.

Kā ziņojām, Gulbis trešdien otrajā "French Open" kārtā ar 2-6, 6-3, 4-6, 3-6 piekāpās Beretīni. Latvijas tenisists šajā mačā pamanījās pieļaut 15 dubultkļūdas, kamēr viņa pretinieks - tikai divas. Ievērojams bija arī nepiespiesto kļūdu skaits - 67 pret itāļa 29.

"Beretīni ir labs un jauns tenisists, kuram ir laba serve un sitiens no labās puses, kamēr sitiens no neērtās puses nav tik labs, lai arī pret mani arī tas viņam bija gana veiksmīgs. Arī savam izmēram viņš kustās gana labi," 21 gadu veco pretinieku sarunā ar portālu "Ubitennis.com" slavēja Gulbis.

Savukārt par savu sniegumu Gulbis bija vīlies. "Zināju, ka Beretīni spēlēs labi. Ja godīgi, es viņam pārāk daudz ko uzdāvināju. Man bija pārāk daudz dubultkļūdu un nepiespiesto kļūdu. Tieši tāpēc viņš lauza manu servi. Beretīni aizvadīja labu spēli, tomēr nepaveica neko iespaidīgu. Viņš vienkārši muļķīgi nekļūdījās un ar to lielākoties ir pietiekami 80% gadījumu," atzina Latvijas tenisists.

Gulbis ATP rangā atrodams 160. vietā, bet Beretīni ieņem 96. pozīciju. Abiem tenisistiem šī bija pirmā savstarpējā tikšanās kortā.

Gulbis "French Open" pamatturnīrā spēlēja jau 12. gadu pēc kārtas. Pamatsacensības Latvijas vīru pirmā rakete sasniedza aizvadītajā nedēļā, pārvarot trīs kvalifikācijas kārtas, par ko nopelnīja 25 ATP ranga punktus. Savukārt, sasniedzot jau otro kārtu, viņš tika pie 70 punktiem, kas ļaus veikt nelielu kāpumu rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!