Foto: Publicitātes foto
Sporta centrā "Kleisti" no 26. līdz 29. jūlijam notiks Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā Rīga–2018. Sacensības, kam piešķirta CSI2*-W/CSIYH1* kategorija, ir svarīgākais gada notikums Latvijas jāšanas sportā, un šogad notiek jau 26. gadu.

Paredzams, ka Rīgas posma sacīkstēs šogad kopā startēs aptuveni 70 jātnieku ar 130 zirgiem no astoņām valstīm – Polijas, Somijas, Krievijas, Baltkrievijas, Rumānijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas.

PK Centrāleiropas zonas Rīgas posma sacensības notiks 12 maršrutos. Galvenais no tiem – Grand Prix Rīga – norisināsies svētdien, 29. jūlijā, un dos ieskaites punktus PK izcīņas kopvērtējumā Centrāleiropas zonā, kā arī punktus kvalifikācijai 2018. gada Pasaules spēlēm un 2019. gada Eiropas čempionātam. Sportistiem un viņu zirgiem galvenajā maršrutā būs jāpārvar līdz 160 centimetru augsti šķēršļi.

Rīgas posma Grand Prix 2017. gadā uzvarēja Igaunijas sportists Reins Pills ar zirgu Alfons RA. Labākais no Latvijas sportistiem bija Kristaps Neretnieks ar For Fan, kurš izcīnīja piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!