Foto: AFP/Scanpix
Latvijas jaunais svarcēlājs Andžejs Austis trešdien Milānā izcīnīja astoto vietu Eiropas čempionātā U-15 vecuma grupā.

Austis, sacenšoties svara kategorijā līdz 69 kilogramiem, raušanā labākā mēģinājumā pacēla 90 kilogramus, kas šajā kategorijā bija dalīti trešais sliktākais rezultāts, bet grūšanā viņš pacēla 106 kilogramus smagu stieni, kas arī bija trešais rezultāts no beigām.

Uzvarētājs izcīnīja bulgārs Karloss Nasars, kurš raušanā sasniedza 113 kilogramu atzīmi, bet raušanā pacēla 147 kilogramus, summā sakrājot 260 kilogramus.

U-15 vecuma grupā svarā līdz 77 kilogramiem Latviju pārstāvēja Edgars Kāpiņš. Viņš raušanā savā labākajā mēģinājumā sasniedza 83 kilogramu atzīmi, kas bija pārliecinoši vājākais rezultāts, bet grūšana nemaz nepiedalījās. Līdz ar to Latvijas sportists ierindojās ierindojās pēdējā devītajā vietā, kamēr uzvaru izcīnīja armēnis Harutjuns Grigorjans, kuram izdevās pacelt 117 kilogramus raušanā, kā arī 141 kilogramu grūšanā, summā sasniedzot 258 kilogramus.

Otrdien pie ceturtās vietas Eiropas čempionātā U-17 vecuma grupā svara kategorijā līdz 69 kilogramiem tika Latvijas sprotists Artjoms Griščenko, savukārt Vlads Prohofjevs pirmdien ierindojās septītajā vietā U-15 vecuma grupā, sacenšoties svara kategorijā līdz 62 kilogramiem.

Vēl šajā Eiropas jaunatnes čempionātā Latviju pārstāvēs Edgars Kāpiņš, Jevgēņijs Haustovs un Lauris Logins, kuri sacentīsies U-15 vecuma grupā, bet U-17 konkurencē startēs Daniela Ivanova.

Ivanova iepriekšējos divus gadus tika pie medaļām U-15 vecuma grupā - pirms diviem gadiem viņai tika sudrabs, bet pērn sportiste nopelnīja zeltu. Vēl pērn viņa tikai 15 gadu vecumā bija devītā Eiropas junioru čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!