Foto: stock.xchng
Latvijas skvoša spēlētāja Ineta Mackeviča ir kvalificējusies startam pasaules čempionātā, kas šogad no 23. februāra līdz 3. martam notiks ASV pilsētā Čikāgā. Tas ir ne tikai Latvijas, bet arī Baltijas skvošā nebijis sasniegums, informēja sportistes pārstāvji.

Tiesības startēt pasaules čempionātā izcīna 64 labākie vīriešu un sieviešu skvoša spēlētāji. 56 labākie kvalificējas saskaņā ar pasaules skvoša reitingu 2019. gada janvārī, bet astoņi ir uzaicinātie spēlētāji, kuri uzvarējuši pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīros, kā arī pasaules junioru čempioni. Ja kādam no šiem 8 spēlētājiem vietu čempionātā garantē vieta reitingā vai kāds nevar piedalīties, tiek uzaicināti pēc reitinga nākamie spēlētāji. Tieši šāda iespēja pavērās Mackevičai, kura pašlaik atrodas 63. pozīcijā profesionālo spēlētāju pasaules (PSA) reitingā.

Pirmajā spēlē pasaules čempionāta Inetai Mackevičai nāksies cīnīties ar kādu no pirmajām 32 reitingā esošajām spēlētājām. PSA spēļu un pasaules čempionāta formāts paredz izstāšanos no turnīra līdz ar pirmo zaudēto spēli.

"Protams, tās ir spēcīgas, pasaules elites spēlētājas, bet nav tā, ka neviena no šīm 32 nebūtu uzvarama. Viss būs atkarīgs no pašas un pretinieces snieguma konkrētajā dienā, kā arī izlozes un veiksmes," sprieda Ineta Mackeviča.

Līdz pasaules čempionātam Latvijas sportiste no 6. līdz 10. februārim vēl startēs 30 tūkstošus ASV dolāru vērtā PSA reitinga turnīrā ASV, Sinsinati.

Ineta Mackeviča ir deviņkārtēja Latvijas čempione skvošā un vienīgā Latvijas profesionālā skvoša spēlētāja. Skvošu Mackeviča sāka spēlēt Liepājā, kur viņa savulaik spēlējusi arī tenisu. Pašlaik treniņu bāze profesionālo prasmju attīstīšanai viņai ir Vācijas pilsētā Paderbornā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!