Foto: DELFI

Latvijas bokseris Mairis Briedis Pasaules Boksa supersērijas (WBSS) pusfināla cīņu smagā svara kategorijā pret poli Kšištofu Glovacki aizvadīs Rīgā 2019. gada 15. jūnijā, paziņoja organizatori.

Briedis iepriekšējo cīņu aizvadīja novembrī, kad ceturtdaļfinālā smagā cīņā pēc punktiem pieveica Vācijas bokseri Noelu Mikaeljanu, kurš iepriekšējās cīņās startēja ar vārdu Noels Gevors. Lai arī sākotnēji izskanēja, ka pusfināla cīņa risināsies gada pirmajos mēnešos, tomēr tagad izziņots, ka bokseri ringā dosies 15. jūnijā "Arēnā Rīga".

"Nespēju sagaidīt iespēju, kad varēšu cīnīties par vietu finālā," teica Briedis. "Mums būs vēl vieni boksa svētki Latvijā. Cīņu skatīsies visa pasaule, un man ir iespēja sasniegt to, ko nepaveicu pirmajā sezonā."

Savukārt Glovackis novembrī ceturtdaļfinālā aizraujošā cīņā pēc punktiem ar 118:110, 117:110, 115:112 pārspēja krievu Maksimu Vlasovu. Šī uzvara Glovackim garantēja arī WBO pagaidu titulu.

Polis ir pārliecināts par savu uzvaru cīņā pret Briedi: "Nespēju sagaidīt, kad Rīgā varēšu iziet ringā. Esmu pārliecināts par savu uzvaru pār Mairi un par uzvaru WBSS turnīrā, iegūstot Muhameda Ali trofeju."

Viens no galvenajiem WBSS rīkotājiem Kalle Zauerlands ir priecīgs, ka cīņa notiks Rīgā. Viņš uzsvēra, ka abi bokseri vēlas aizvadīt lielisku pusfināla cīņu.

"Sagaidām vēl vienu aizraujošu vakaru Rīgā. Šajā turnīrā noskaidrosies nākotnē labākais bokseris smagā svara kategorijā. Briedim un Glovackim abiem ir potenciāls par tādu kļūt," sacīja Zauerlands.

33 gadus vecais Briedis savā karjerā aizvadījis 26 cīņas, un viņa kontā ir 25 uzvaras, viens zaudējums un 18 nokauti. Savukārt Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 uzvaru, piedzīvojis vienu zaudējumu un 19 reizes nokautējis pretiniekus.

Boksa supersērijas otrajā pusfinālā smagā svara kategorijā cīnīsies Kubas bokseris Juniers Dortikoss un ASV sportists Endrū Tabiti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!