Foto: DELFI.ee
Latvijas handbola izlase ceturtdien, 11. aprīlī, Tallinā Eiropas čempionāta atlasē ar 24:18 (10:11) pieveica Igaunijas valstsvienību, saglabājot labas izredzes iekļūt finālturnīrā.

Latvijai šī bija otrā uzvara trīs spēlēs, bet nākamajā mačā svētdien Valmierā tiks uzņemti igauņi.

Pirmais puslaiks ritēja punkts punktā, bet izšķirošs bija otrā puslaika sākums, kad Latvija īsā laika posmā panāca 16:12 savā labā. Daudzie noraidījumi ļāva igauņiem samazināt rezultāta starpību līdz minimumam, tomēr svarīgos brīžos Latvijas handbolisti nospēlēja aukstasinīgāk, beigās svinot itin drošu uzvaru, kas var noderēt turnīra turpinājumā.

Latvijas izlases rindās sešus vārtus guva 19 gadus vecais Uvis Strazdiņš, bet četrus vārtus Nils Kreicbergs. Igauņiem pa četriem goliem guva Deners Jānimā un Karls Toms.

Latvijas handbola izlase spēlē 2020. gada Eiropas čempionāta atlases ceturtajā grupā, kurā bez igauņiem vēl ir Slovēnija un Nīderlande., kuras šovakar aizvada savstarpējo spēli. Latvijai tagad trīs spēlēs ir divas uzvaras, Slovēnijai ir divas uzvaras divos mačos, Nīderlandei viena uzvara un viens zaudējums, bet igauņiem trīs spēlēs ir trīs zaudējumi.

Eiropas čempionāta finālturnīrā, kurā pirmo reizi spēlēs 24 izlases, no katras grupas kvalificēsies divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas no astoņām grupām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!