Latvijas vadošie pludmales volejbola dueti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs Čehijā notiekošo Pasaules tūres četru zvaigžņu posmu sāks no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas, pateicoties abu duetu ieņemtajai otrajai vietai savā grupā.

Jau ziņots, ka Samoilovs/Šmēdiņš H apakšgrupas cīņā ar rezultātu 2-1 (21:16, 17:21, 15:9) pieveica šveiciešus Adrianu Heidrihu un Mirko Gersonu.

Tādējādi Latvijas pāris kvalificējās šī posma izslēgšanas turnīram, bet cīņā par pirmo vietu grupā un automātisku ceļazīmi uz astotdaļfinālu viņi pārliecinoši ar 0-2 (13:21, 18:21) piekāpās čehiem Ondržejam Perušičam un Davidam Šveineram, kuriem ir astotais numurs.

Līdz ar to Samoilovs/Šmēdiņš izslēgšanas turnīru sāks no pirmās kārtas.

Ceturtdien turnīru ar uzvaru iesāka arī ar 22. numuru izliktie Pļaviņš/Točs, kuri F grupas pirmās kārtas cīņā pārliecinoši ar 2-0 (21:13, 21:12) apspēlēja ar 11. numuru izliktos Trevoru Krebu un Trī Bournu no ASV, arī garantējot vietu izslēgšanas sacensībās.

Cīņā par pirmo vietu grupā latvieši gan vēlāk ar 0-2 (17:21, 21:23) piekāpās sacensību sestajam numuram Pavlo Erreram un Adrianam Gaviram no Spānijas.

Šī iemesla dēļ arīdzan Pļaviņš/Točs izslēgšanas turnīru piektdien sāks no pirmās kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!