Foto: LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis 15. jūnijā "Arēnā Rīga" pret poli Kšištofu Glovacki cīnīsies ne tikai par vietu Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālā, bet arī par Pasaules boksa padomes (WBC) čempionu jostu, vēsta ESPN.

WBC paziņojusi, ka čempionu josta smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) šobrīd ir vakanta, jo ukrainis Oleksandrs Usiks gatavojas pāriet uz supersmagā svara kategoriju. Usikam, kurš pirms gada izcīnīja visas četras prestižās boksa čempionu jostas, WBC piešķīrusi īpašu statusu, un, ja viņš vēlēsies atgriezties smagajā svarā, tad viņš uzreiz varēs aizvadīt cīņu par jostu.

WBC padome nolēma, ka par čempionu jostu šajā svara kategorijā Rīgā cīnīsies Briedis un Glovackis. Brieža īpašumā šobrīd ir WBC Dimanta josta, kuru viņš ieguva cīņā pret Noelu Mikaeljanu, savukārt Glovackis pēc krieva Maksima Vlasova uzvarēšanas kļuva par Pasaules boksa organizācijas (WBO) pagaidu titula īpašnieku.

Pastāvēja iespēja, ka varētu notikt čempionu titulu apvienošana, tomēr šobrīd nav izskanējusi informācija par WBO plāniem šīs cīņas sakarā.

Briedis 2017. gadā izcīnīja WBC čempionu jostu, kas pārspēja Vācijas bokseri Marko Huku, taču viņš to nespēja nosargāt cīņā ar Usiku.

34 gadus vecais Briedis savā karjerā aizvadījis 26 cīņas, un viņa kontā ir 25 uzvaras, viens zaudējums un 18 nokauti. Savukārt Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 uzvaru, piedzīvojis vienu zaudējumu un 19 reizes nokautējis pretiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!