Foto: Publicitātes foto
Sestdien un svētdien Zviedrijā notikušajā pasaules čempionātā kamanu suņu sportā lieliski nostartējis "Dog Sport Carnikava" pārstāvis Alens Zvilna, kurš viena suņa skūtera "Open" klasē vairāk nekā 20 dalībnieku konkurencē izcīnīja otro vietu, ziņo organizatori. Tā bija vienīgā Latvijas sportistu medaļa šajā čempionātā.

Ādažnieks Alens Zvilna pēc pirmā brauciena izvirzījās vadībā, 4,8km trasi veicot astoņās minūtēs un 48 sekundēs (8:48,7) un par divām sekundēm apsteidzot tuvāko sekotāju no Slovākijas Tomašu Hockicko. Dažu sekunžu attālumā bija vēl četri citi konkurenti.

Otrajā braucienā Zvilna to pašu trasi veica teju piecas sekundes lēnāk (8:53,6) un nebija starp labākajiem trim, uzrādot ceturto labāko laiku.

Divu braucienu summā Zvilna gan spēja nosargāt vietu trijniekā un nodrošināt medaļu. "Dog Sport Carnikava" pārstāvis pa sešām sekundēm divu braucienu summā piekāpās tikai slovākam Hockicko un izcīnīja otro vietu, trešo vietu ieguvušo somu Tuomasu Notko apsteidzot par pusotru sekundi.

Līdz ar to – tāpat kā 2017. gadā – Latvija pasaules čempionātu kamanu suņu sportā pabeidza ar sudrabu medaļu. Pirms diviem gadiem otro vietu četru suņu velokamanu "Nordic" klasē izcīnīja garkalneitis Mārtiņš Kristons, kuram šoreiz nācās samierināties ar sesto vietu, līdz trijniekam pietrūkstot divām minūtēm.

Gaidāmajā nedēļas nogalē Ikšķiles pusē, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" apkārtnē notiks pasaules kausa posms, kurā varēs redzēt Latvijas labākos sportistus un arī dažus Eiropas un pasaules čempionātu medaļniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!