Foto: F64
Latvijas sieviešu kērlinga izlase sestdien Zviedrijā Eiropas čempionāta (EČ) A divīzijā piedzīvoja zaudējumu pirmajā spēlē, kamēr vīriešu valstsvienība svinēja panākumu B divīzijas duelī.

Latvijas sieviešu kērlinga izlase, kurā šogad startē Iveta Staša-Šaršūne, Santa Blumberga, Ieva Krusta, Evelīna Barone un Tīna Siliņa, pirmajā spēlē ar 2:8 piekāpās Čehijas valstsvienībai.

Latvietes pēc pirmā enda bija vadībā ar 1:0, tomēr tā arī bija vienīgā reize, kad izdevās atrasties līderu pozīcijās. Nākamajos piecos endos pretinieces guva piecus punktus, kamēr Latvijas komanda atbildēja tikai ar vienu, tādējādi lielā mērā tika izšķirts mača liktenis. Atlikušajos divos endos Latvijas komanda punktus nenopelnīja, bet čehietes guva vēl trīs punktus un spēle tika apturēta pēc astotā enda.

Svētdien latvietēm paredzēta spēle ar Norvēģijas izlasi.

Latvijas valstsvienība A divīzijā cīnīsies ar Čehiju, Dāniju, Igauniju, Krieviju, Norvēģiju, Skotiju, Šveici, Vāciju un Zviedriju.

Tikmēr B divīzijā uzvaru pirmajā spēlē svinēja Latvijas vīriešu izlase, kurā iekļauti Mārtiņš Trukšāns, Jānis Klīve, Sandris Buholcs, Artūrs Gerhards un Arnis Veidemanis. Latvieši EČ šādā sastāvā startēja pirmo reizi.

Latvijas komanda ar rezultātu 8:3 uzvarēja Izraēlu.

Abas komandas līdz ceturtajam endam spēkojās līdzīgi, taču īsi pēc tam četrus punktus ieguva Latvijas komanda, izvirzoties vadībā ar 5:1. Sestajā endā latvieši punktus neguva, bet septītajā pievienoja vēl divus un līdz devītajam endam jau bija panākuši drošu pārsvaru 8:3. Šī iemesla dēļ pēdējais, desmitais ends netika aizvadīts un Latvijas izlase svinēja pirmo panākumu.

Svētdien latvieši tiksies ar Turcijas izlasi.

Latvijas izlase B divīzijā spēlē B apakšgrupā, kurā būs jāspēkojas ar Austrijas, Baltkrievijas, Francijas, Izraēlas, Lietuvas, Polijas un Turcijas valstsvienībām.

Pērn Latvijas sieviešu izlase sasniedza vēsturē labāko panākumu - piektā vieta A divīzijā.

Eiropas čempionāts Zviedrijā norisināsies no 16. līdz 23.novembrim.

Komandas aizvadīs viena apļa turnīra kārtu, lai noskaidrotu četras labākās, kas turpinās cīņu par medaļām. Attiecīgi B divīzijas divas labākās komandas nodrošinās vietu A divīzijā nākamajā gadā, bet divas vājākās A divīzijas komandas nonāks B divīzijā. Turklāt izlases cīnās ne tikai par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā, bet arī par iekļūšanu nākamā gada pasaules čempionātā.

Sieviešu konkurencē pasaules čempionātā Kanādā 13 dalībvalstu vidū iekļūs septiņas labākās Eiropas čempionāta komandas. Astoto vietu Eiropa zaudēja pēdējā pasaules čempionātā, jo Latvija kā Eiropas valsts šo čempionātu noslēdza beidzamajā vietā. Savukārt pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram Somijā no Eiropas kvalificēsies A divīzijas astotā un devītā vieta, kā arī B divīzijas pirmā un otrā vieta. Ja Somijas izlase, kas kā rīkotājvalsts nodrošinājusi automātisku dalību šajā kvalifikācijas turnīrā, iekļūs B divīzijas pirmajās divās vietās, tad uz kvalifikāciju dosies arī šī čempionāta A divīzijas desmitās vietas ieguvējas.

Savukārt vīriešu konkurencē uz pasaules čempionātu Skotijā dosies pirmais astotnieks no Eiropas, ieskaitot pašus skotus kā rīkotājus, līdz ar to kvalifikācijas turnīram Somijā kvalificēsies devītās un desmitās vietas A divīzijas komandas, kā arī pirmās un otrās vietas B divīzijas komandas. Ja Somija būs starp B divīzijas finālistēm, tad uz pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīru dosies arī B divīzijas trešā labākā komanda.

Šis ir 45.Eiropas čempionāts, kas jau piekto reizi tiek rīkots kādā no Zviedrijas pilsētām. Kā ierasts vienlaicīgi norisinās spēles A un B divīzijās. Augstākajā divīzijā sacentīsies desmit komandas gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. Savukārt B divīzijā sieviešu konkurencē cīņas aizvadīs desmit izlases, bet vīriešu - 16, sadalītas divās grupās pa astoņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!