Kāda Indijas kompānija pirmdien nākusi klajā ar valstī pirmo elektromobili. Tā ekspluatācijas izmaksas ir daudz zemākas, nekā parastajām automašīnām, turklāt, izmantojot šādus spēkratus, iespējams samazināt kaitīgo gāzu izplūdes.
Kompānijas "Reva Electric Car Company" radītās divvietīgās automašīnas izmaksas ir tikai 0,40 rūpiju (mazāk nekā viens santīms) uz kilometru, kas ir līdz sešām reizēm mazāk nekā parasta spēkrata izmaksas, informēja ražotāji.

"Indijas tirgus atšķiras no Eiropas un ASV tirgus. Šeit nav uzsvara uz ātrumu un luksusu, bet uz izmaksām," dienvidu pilsētā Bangalorē sacīja kompānijas rīkotājdirektors Četans Maini.

"Tādēļ elektromobilis, kas maksā 247 500 rūpiju (3450 latu), ir laba iespēja," teica kompānijas pārstāvis.

Ar automašīnu "Reva" iespējams nobraukt 80 kilometrus ar vienu uzlādēšanu, izmantojot 220 voltu un 15 ampēru elektrības avotu. Tās baterijas paredzētas 40 tūkstošiem kilometru.

Bangalores kompānija jau investējusi 800 miljonus rūpiju šajā projektā un plāno līdz 2002.gada jūnijam saražot 1500 elektromobiļu, bet trešajā gadā ražošanas apjomus palielināt līdz 12 tūkstošiem.

70 procenti gaisa piesārņojuma Indijas pilsētās rada automašīnu izplūdes gāzes. Indijas galvaspilsēta Deli ir viena no piesārņotākajām pilsētām pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!