Foto: IFF International Floorball Federation
Ar pārliecinošu 17:0 (7:0, 8:0, 2:0) uzvaru pret Franciju, florbola pasaules čempionāta atlasi iesāka Latvijas izlase. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās apbalvoja Tomu Akmeņlauku, kurš atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un trīs rezultatīvām piespēlēm.

"Pirms spēles daudz neko nezinājām par Franciju, tāpēc koncentrējāmies uz to, ko mēs jau darām trešo gadu. Galvenais mērķis ir spēlēt ar bumbu un spēlēt ar bumbu pretinieku zonā – veidot uzbrukumus un spēlēt kā pirmajam numuram," atzina Akmeņlauks.

Ikdienā Toms Akmeņlauks ir Latvijas florbola virslīgas kluba FK "Kurši" vilcējspēks, tāpēc čempionāta atlase Liepājā viņam ir ļoti īpašs notikums. "Spēlēšana savu skatītāju priekšā, protams, dod papildus enerģiju, emocijas. Ir liels prieks spēlēt pie savējiem un mājās," paturpināja liepājnieks.

Jau rīt pulksten 19.00 Latvija aizvadīs savu otru turnīra spēli pret Austrijas izlasi, kas šodien ar 0:7 piekāpās Vācijas vienībai. "Ģērbtuvēs noskaņojums ir labs, viss ļoti mierīgi. Gatavojamies spēlēm un gaidām izšķirošās cīņas. Šodien jāatpūšas, jāskatās, ko treneri būs sagatavojuši par Austriju. Katrā ziņā vieglāk nebūs, būs tikai grūtāk. Austrieši vairāk skrien, vairāk divcīņās spēlē," uzsvēra Akmeņlauks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!