Latvijas florbola izlases vārtsargs Jānis Salcevičs piektdienas uzvaru pret Vācijas valstsvienību uztvēra kā likumsakarību un gaida turnīra pēdējo maču pret Čehijas izlasi, pēc spēles atzina pats florbolists.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase piektdien Liepājā izcīnīja trešo uzvaru pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā pret Vācijas izlasi ar 6:1, tādējādi priekšlaicīgi nodrošinot ceļazīmi uz 2020. gada čempionātu Somijā.

"Tas pirmais pamatdarbiņš padarīts. Neslēpšu, ka mums bija mazais mērķis spēlēt pret Čehiju, līdz ar to tam čempionātam būtu bijis jābūt nodrošinātam šodien. Tikai likumsakarīgi," pēc pārliecinošās uzvaras atklāja Latvijas vārtu vīrs Jānis Salcevičs.

Latvijas florbola virslīgas kluba "Lielvārde/FatPipe" pirmais vārtsargs atzina, ka maču aizvadījis mazliet apslimis, tāpēc kaut gan mačs neesot bijis sarežģīts, viņam neesot gājis tik viegli.

"Domāju, ka visi nostrādājām," lepojās Salcevičs. "Tas viens, ko viņi iemeta, bija tāds neveiksmīgs gols. Var dalīt vainu uz pusēm ar mani un spēlētājiem. Domāju, ka varējām arī "sausā" nospēlēt. Mūsu uzsvars ir uz aizsardzību, spiest pretinieku jau viņu zonā, kā arī, ja pazaudējam bumbiņu, tad to uzreiz censties atgūt atpakaļ savā rīcībā."

Sestdien Latvijas izlase aizvadīs maču pret Čehiju, kas arī izcīnīja pirmo vietu savā apakšgrupā un nodrošināja iekļūšanu starp pasaules 15 labākajām komandām. Pēdējā tikšanās reizē 2018. gada pasaules čempionātā latvieši bija pārāki pār čehiem ar 4:3. Par trešo ceļazīmi uz Somiju cīnīsies Vācijas un Spānijas florbolisti.

"Pret čehiem mēs varētu neiet tik ļoti augšā, kā mēs darījām iepriekšējās spēlēs. Ja būs iespēja, protams, spiedīsim nost. Mēs jau ceturto gadu turpinām mācīties spēlēt uzbrukuma zonā, tāpēc mums pret jebkuru pretinieku ir jāiet augšā un jāmēģina dabūt tā bumbiņa. Ja mēs parādīsim, ka varam, pretinieks sāks baidīties un viņam nebūs tik viegli gan psiholoģiski, gan visos citos faktoros," uzskata Salcevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!