Foto: EPA/Scanpix/LETA
Itālijas valdība jau nākamnedēļ plāno dot zaļo gaismu treniņiem individuālajos sporta veidos, savukārt komandu sporta spēlēm šāda iespēja radīsies divas nedēļas vēlāk.

Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte svētdien pauda, ka 4.maijā valstī tiks mazināti ierobežojumi, kas noteikti saistībā ar koronavīrusu.

"Cilvēkiem būs iespēja nodarboties ar sportu, taču aizvien būs jāievēro divu metru distance," skaidroja premjerministrs, kurš pieļāva, ka komandu sportos treniņi varētu atsākties ap 18.maiju.

Konte arī norādīja, ka Itālijas sporta ministrs Vinčenco Spadafora tuvākajā dienās aizvadīs vairākas tikšanās, lai spriestu par A sērijas futbola čempionāta atgriešanu stadionos.

"Vēlamies atsākt čempionātu, pasargājot savus varoņus," piebilda Konte."Pēdējā laikā vairāku A sērijas klubu prezidenti un sporta amatpersonas ir centušās paust viedokli, ka valsts liek šķēršļus čempionāta atsākšanai."

"Patiesībā sezonas atsākšanai vajadzētu noritēt pakāpeniski, citādi visi iepriekš veiktie piesardzības pasākumi būs bijuši lieki. Lai sasniegtu šo mērķi, ir nepieciešami strikti noteikumi."

Itālijas Futbola federācija (FIGC) sestdien Zinātnieku komitejai prezentēja sezonas atsākšanas protokolu, taču tas bijis nepilnīgs, tāpēc dokumentā nepieciešams veikt korekcijas, kas notiks tuvāko dienu laikā.

Zinātnieki jau iepriekš norādījuši, ka futbola stadionos ievērot sociālo distancēšanos nav iespējams.

Itālijas čempionāts varētu atsākties jūnija sākumā. A sērijā vairums komandu atlikušas 12 spēles.

Itālijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 197 675 cilvēkiem un 26 644 miruši no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19.

Svētdien Itālija ziņoja par 260 jauniem Covid-19 nāves gadījumiem, kas ir mazākais vienas diennakts jauno nāves gadījumu skaits kopš 14.marta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!