Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pasaules sports koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pandēmijas dēļ ir pilnībā apturēts, un paši sportisti, līdzjutēji un televīzijas kanāli meklē veidus, kā aizpildīt sporta trūkumu viņu dzīvē. Kā alternatīva izvēlēts e-sports, kas šajā pašizolācijas laikā tiek uztverts arvien nopietnāk.

E-sporta sacensībās iekļaujas dažādi sporta veidi – sporta veidu simulācijas, šaušanas, stratēģiju un citu veidu datorspēles, taču šajā rakstā aplūkosim tieši datorspēles, kas saistītas ar sportu. Piemēram, riteņbraukšanas un autosporta virtuālās sacensības ar papildu ekipējumu var ļoti pietuvināt realitātei.

Lai riteņbraucēji varētu sacensties virtuālās sacensībās, kas visai pietuvinātas realitātei, nepieciešams velotrenažieris, kurā iestiprina velosipēda aizmugurējo ratu un kas tiek dēvēts par "rulli", ātruma sensors, kas aprēķina aptuveno jaudu, un programmas "Zwift" vai "Rouvy" abonements. Aizvadītajās nedēļās abās platformās rīkotas sacensības ar augstākā līmeņa riteņbraucēju piedalīšanos, tostarp arī latviešu Toma Skujiņa, Emīla Liepiņa, Krista Neilanda un citu. Arī Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) aizvadītajā nedēļā "Zwift" platformā rīkoja "Veloprofs" Latvijas kausu šosejas riteņbraukšanā ar vietējo zvaigžņu līdzdalību. Uzvaru šajās sacensībās izcīnīja Neilands.

"Riteņbraukšanas gadījumā virtuālais sports ir tāds sportiskāks pasākums. Neilandam Latvijas kausa sacensībās finiša spurtā pulss bija 204. Tik liels pulss viņam reti kad ir sacensībās. Organisma noslodze šajās virtuālajās sacensībās bija krietni lielāka," portālam "Delfi" stāstīja LRF preses sekretārs Toms Markss.

"Ruļļa" sensors nodod impulsu programmai, kas sniedz reālu sacensību sajūtu. "Gudrais trenažieris" atpazīst trases reljefu, un, ja trasē ir kalns, pedāļus mīt būs grūtāk, gluži kā dzīvē.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!