Deviņi Latvijas peldēšanas izlašu dalībnieki un kandidāti uzsākuši treniņu nometni olimpiskā centra "Rēzekne" āra peldbaseinā, kur turpinās trenēties vismaz līdz ārkārtējās situācijas atcelšanai, informē Latvijas Peldēšanas federācija (LPF).

Treniņu nometnes mērķis ir nodrošināt kvalitatīvus un drošus treniņu apstākļus ārkārtējas situācijas laikā, kad lielākā daļa peldbaseinu Latvijā joprojām ir slēgta un vairumam izlašu līmeņa sportistu nav iespēju trenēties savās sporta skolās vai klubos.

"Esam gandarīti, ka beidzot peldbaseinos sāk atgriezties dzīvība un mūsu sportistiem ir iespējas atsākt treniņus. Vairāk kā mēnesi esam komunicējuši gan ar Izglītības un zinātnes ministriju, gan Latvijas Olimpisko komiteju par iespējam nodrošināt treniņu iespējas vismaz LPF izlašu kodolam un OC "Rēzekne" sporta bāze jau sākotnēji tika izskatīts kā viens no variantiem arī pie sliktākiem attīstības scenārijiem. Tajā ir iespējas nodrošināt pilnvērtīgu treniņu darbu, vienlaikus ievērojot fiziskās distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumu," norāda LPF prezidents Aivars Platonovs.

Sportisti un treneri turpmākās nedēļas dzīvos OC "Rēzekne" sporta bāzē esošajā viesnīcā, kurai blakus esošajā sešu 25m celiņu atklātajā peldbaseinā ūdens temperatūra būs 27-28 grādi. Tāpat sportistiem būs pieejama trenažieru zāle.

Treneru komitejas izveidotajā sarakstā iekļauti deviņi peldētāji, tai skaitā XXXII Vasaras Olimpisko spēļu kvalifikācijas B normatīvu izpildījušie sportisti Ieva Maļuka un Emīls Pone. Tāpat uz Rēzekni ir devušies Daniils Bobrovs un Ģirts Feldbergs, kā arī 5 junioru vecuma sportisti – Emīls Pauls Mortuzāns, Kārlis Ādamsons, Ņikita Gorbačovs, Rihards Kahanovičs un Toms Veinbergs.

Sākotnēji sastāvā tika iekļauti arī vairāki Jelgavas SPS audzēkņi, taču, ņemot vērā, ka jelgavniekiem jau no 12.maija bija iespējams atsākt treniņus savā bāzē, jaunie sportisti pagaidām trenējas sporta skolas grupās, taču nepieciešamības gadījumā arī viņiem būs iespēja pievienoties komandai.

Ar šo nedēļu treniņus peldbaseinā ir atsākusi arī Arina Baikova, kas FINA Attīstības programmas ietvaros turpina uzturēties Kazaņā. Savukārt Arina Sisojeva šobrīd uzturas un trenējas Baltkrievijā.

LPF izlašu dalībnieku un kandidātu sastāvs nometnē Rēzeknē:

Sportisti: Ieva Maļuka, Daniils Bobrovs, Emīls Pone, Ģirts Feldbergs, Emīls Pauls Mortuzāns, Kārlis Ādamsons, Ņikita Gorbačovs, Rihards Kahanovičs, Toms Veinbergs
Treneri: Gaļina Broka, Julija Kuzmina, Andrejs Ostrovskis, Germans Jakubovskis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!